Geri

TATİLE YARIM SAAT KALA HÜSRAN! "GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDIK"

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden kuvvetli yağış haberleri gelmeye devam ederken sağanak Kastamonu'yu ağır vurdu. Kuvvetli yağışın Kastamonu-Cide karayolu üzerinde etkili olmasıyla Sada Çayı taşınca yol çöktü ve Şenpazar ve Cide ilçeleriyle bağlantı kesildi. Tatil için yola çıkanlar vatandaşlar da varacakları noktaya kısa bir mesafe kalmışken yolun çöktüğünü öğrenince hüsrana uğradı.

18:08:57 | 2022-06-25



Haberi Sesli Dinle

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesine doğru 1 haftalık tatile çıkan Ahmet Yılmaz büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyleyerek sağanak sonucu yolun çökmesiyle Şenpazar'a yarım saat mesafe kala başka bir istikamete saparak yoluna edeceğini söyledi. Cide'ye doğru yola çıkan Vedat Kozak ise yoldan geri dönmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Öte yandan bölgeden gelen kareler sağanağın kuvvetini gözler önüne serdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından turuncu uyarının yapıldığı Kastamonu’da şiddetli sağanak yağış etkili oldu.

Kastamonu’nun kuzey etkili olan sağanak yağış sebebiyle taşan çay ve dereler sebebiyle yollarda göçük ve heyelanlar yaşandı.

Kastamonu’yu Şenpazar ve Cide ilçelerine bağlayan Sada Çayı üzerindeki yol, sağanak yağış sebebiyle çöktü.

Sada Çayının taşmasıyla Kesmekayrak köprülerinin yıkılması sonrası Cide ve Şenpazar ilçelerinin Kastamonu’yla olan bağlantısı kesildi.

Yolun göçmesi ve köprünün yıkılması sebebiyle Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alarak tedbirlerini arttırdı.

Jandarma ekipleri, Cide ve Şenpazar ilçelerine geçen yolu ulaşıma kapatarak, sürücüleri alternatif yollara veya geri dönmeleri noktasında uyardı.

Yolun göçmesi sebebiyle sürücüler, geri dönmek zorunda kaldı.

Öte yandan, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yolun tekrar trafiğe açılabilmesi için göçen yol ve yıkılan köprüde çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca bölgede yağışlar da yer yer kuvvetini arttırarak devam ediyor.

İstanbul’dan Şenpazar ilçesine 1 haftalık tatil için gelen Ahmet Yılmaz, “Şenpazar ilçesine yarım saat yolumuz kala yolun çöktüğünü öğrendik. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz ama yapacak bir şey yok. Muhtemelen burayı beklemektense İnebolu yolu üzerinden sanırım Şenpazar’a ulaşmaya çalışacağız. Yolları da tam bilmiyorum Allah yardımcımız olsun” dedi.

"GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDIK"

Cide’ye gitmek için yola çıktıklarını fakat yolun göçmesinden dolayı gidemediklerini söyleyen Vedat Kozak ise “Bu yüzden geri dönmek zorunda kaldık. Yağmur da aşırı bir şekilde halen devam ediyor. Yolun da açılma şansı yok şu anda. Yolun da bozuk olmasından ötürü, aşırı şiddetli yağışlardan ötürü Cide yolu da kapanmış durumda” diye konuştu.

 


ETİKET :