Geri

Tekvando gençliği Bursa'da kendini gösterecek

5 bin sporcunun katılımıyla Tofaş Spor Salonu’nda düzenlenecek Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası başlıyor. Bursa’da ilk kez gerçekleştirilecek olan organizasyonun tanıtım toplantısı Uludağ Zirve Tesisleri’nde yapıldı.

11:57:02 | 2023-07-13



Haberi Sesli Dinle

HABER: Erkan ŞEN

15-21 Temmuz tarihleri arasında Bursa’da yapılacak Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası için geri sayım başladı. Bursa’da ilk kez gerçekleştirilecek şampiyonanın lansmanına ev sahipliği yapan Türkiye Tekvando Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Oğuzhan Maviçiçek, Uludağ Zirve Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında organizasyon hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

DAHA NİCE ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK

Başarılı spor geçmişiyle tanınan milli takım antrenörü İlhan Zaralı ve Türkiye Tekvando Federasyonu yönetim kurulu üyesi Kemal Bilim’in de hazır bulunduğu toplantıya açıklamalarıyla damga vuran Oğuzhan Maviçiçek, daha öncesinde düzenledikleri hakem kursuyla da Türk sporuna sağladıkları katkının önemine dikkat çekti. Göreve geldiği 2016 senesinden bu yana tekvando sporunun Bursa’da gelişmesi adına önemli girişimlere imzasını atan Maviçiçek, Türkiye’den yeni Avrupa ve dünya şampiyonlarının çıkması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerinin altını çizdi. Spora ve sporcuya destek veren herkesi dev organizasyona davet eden Maviçiçek, “Diğer organizasyonlara 50 ile 100 arasında sporcu katılıyordu. Bu şampiyonada ilk olarak 250 sporcumuz ter dökecek” değerlendirmesini yaptı.


8 bin kişi kente geliyor

Özellikle uluslararası müsabakalarda Türkiye Tekvando Federasyonu’nun çok sayıda şampiyon çıkardığının bilgisini paylaşan Kemal Bilim, futboldan sonra en fazla lisanslı sporcunun tekvandoda olduğunu hatırlatarak, “50 bin hakem ve 600 bin lisanslı sporcu var. TOFAŞ Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’na 5 bin sporcu katılacak. Aileleriyle birlikte 8 bin kişi Bursa’ya gelecek. Şampiyonayı 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve gazilerine atfettik. Bugüne kadar 323 uluslararası madalya kazandık. Son 6 ayda 38 altın, 37 gümüş ve 75’i de bronz olmak üzere; 150 madalya aldık. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Dünya Tekvando Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olduk. Avrupa Şampiyonası’nda da Avrupa birinciliğini elde ettik. Paratekvandoda da takım halinde Avrupa şampiyonu olmanın gururunu yaşadık” şeklinde konuştu.

 

 

 

ŞANLI BAYRAK DALGALANSIN DİYE

Rekor sayıda madalya kazandıklarını açıklamalarına ekleyen Türkiye Tekvando Federasyonu yönetim kurulu üyesi Bilim, “Başarılarımızla Türkiye’nin tanıtımına büyük katkılar sağladık. Milli marşımızı çaldırmamız bizim için büyük bir övünç kaynağıdır. Olimpiyatlarda kazanılan 2 madalyadan biri, Bursalı Hatice Kübra İlgün’le birlikte tekvandodan geldi” ifadelerini kullandı. Bilim, 2024 Paris Olimpiyatları’nda da aynı başarıyı göstererek şanlı bayrağımızı dalgalandırmak istediklerini söyledi.

TESİS SAYISI ARTIŞTA

Türkiye’de federasyon olarak 1981’den beri faaliyet gösterdiklerinin bilgisini paylaşan Bilim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanımız Metin Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu Asbaşkanı olarak da görev yapmakta. Her faaliyette olduğu gibi burada da lobiye ihtiyacımız var. Devletin sunduğu teşvikler tatmin edici. Tesis ve olanakların da artış göstermesi bizleri sevindiriyor.”

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Ülkemizden çıkacak yeni cevherleri dünya sporuna kazandırmak istediklerini söyleyerek açıklamasına başlayan milli takım antrenörü İlhan Zaralı ise “Amacımız Bursa’dan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarmak. Bunun için de canla başla çalışıyoruz. Verilen desteklerle de inşallah muvaffak olacağız” diyerek, yakaladıkları başarı ivmesini devam ettireceklerini vurguladı.


ETİKET :   tekvandoşampiyonsporbursaşampiyona