Terör, madalyonun diğer yüzüdür
Dün tam da Meclis açılışının ilk gününde İçişleri Bakanlığı binası girişinde bir terör saldırısı oldu.
Yüreğimiz ağzımıza geldi.
Başkentimizde yapılan bu saldırıyla ilgili tüm haber ve bilgileri gün boyu izledik ekranlarda ve sosyal medyada.
Yıllarca terör belasından verdiğimiz şehitlerimiz, ağlayan analar, yetim ve öksüz evlatlarımız, savunmaya ve savaşmaya harcadığımız servet düşünülünce geçmiş günler geldi aklımıza.
Son dönemde içişleri bakanlığımız ve emniyet güçlerimizin uğraşları sayesinde, teröristleri inlerinde, uyuşturucu baronlarını evlerinde yakalayan güvenlik güçlerimiz görünen o ki birilerini feci şekilde rahatsız etmiş.
Zira gerek gün, gerek yer, gerek tarih açısından bir mesaj verilmeye çalışıldığı ortada.
Peki, terör neden kötü? Terör neden var?
Çünkü masumiyetin kaybına ve toplumların felaketine sebep olur.
Hepimizin bildiği gibi, terör, insanlık tarihinde en büyük tehlikelerden biri olarak kabul edilir. Bu korkunç olgu, dünya genelinde büyük yıkıma ve acılara neden olmuştur.
Ülkemizde özellikle 1980’lerden sonra yaşanan terörün verdiği zarar sadece maddi değil manevi ve toplumsal sonuçları açısından da ortadadır.
Terörün neden kötü olduğunu anlamak, insanlığın temel değerlerine ve toplumların barışına yönelik tehdidin farkına varmakla başlar.
1-Terör, Masum İnsanların Hayatlarını Tehdit Eder: Terör saldırıları, genellikle masum sivilleri hedef alır. Bu, insanların güvenliğini ve yaşamlarını tehlikeye atar. Hiçbir gerekçe, masum insanların yaşamını riske atmaya haklılık sağlayamaz.
2-Terör, Toplumsal Korku ve Kaos Yaratır: Terör, toplumlarda korku ve kaos yaratır. İnsanlar güvenliklerinden endişe ederler, bu da sosyal ve ekonomik istikrarı tehdit eder. Toplumsal birliği bozar ve insanları birbirinden uzaklaştırır.
3- Terör, İnsan Haklarına Ciddi İhlaller Getirir: Terörizm, temel insan haklarını çiğner. İşkence, öldürme, kaçırma ve özgürlüklerin sınırlanması gibi ihlaller sık sık terör örgütleri tarafından uygulanır.
4- Terör; Uluslararası İlişkileri Zedeler: Terörizm, uluslararası ilişkileri bozar ve çatışmaları artırır. Ülkeler arasında güvensizlik ve tansiyonu yükseltir, bu da dünya barışını tehlikeye atar.
5-Terör, Çözümden Uzaklaştırır: Terör, çatışmaları çözmek yerine artırır. Barışçıl diyalog yerine şiddeti teşvik eder ve çözüm süreçlerini zorlaştırır.
Sonuç olarak, terörün kötülüğü açıktır. İnsanlık, terörizmi ortadan kaldırmak ve barışı teşvik etmek için birlikte çalışmalıdır. Toplumlar, terörün nedenleri üzerinde düşünmeli ve insan haklarına saygı gösteren çözüm yollarını desteklemelidir. Ancak bu şekilde daha güvenli ve barışçıl bir dünya yaratılabilir
Fakat insanlığın kirli emelleri, bitmek tükenmek bilmeyen sahip olma arzuları, tüm bu sebepleri bin yıllar boyu desteklemiş, insanı insana kırdırmış, sonuçta dünyayı çevreleyen nur topu bir kaos, birbirinden ayrışmış insanlar, sınıfsal farklar ve belirsiz bir gelecek inşa etmiştir.
Teröre destek verenler, bir gün kendi silahları ile vurulacaklarını unutmuşlar, bunun yerine etnik, siyasi ve dini figürler yaratıp, onlar üzerinden uzun vadeli planlar yapmaya başlamışlardır.
Terör, insana dair tüm hakları ihlal etmektir. Ve en acısı da bu hakları en çok savunanlar tarafından desteklenmesidir.
İşte sevgili okur,
Terör dünyanın ikiyüzlülüğünün görünür olduğu, gözümüze sokulduğu her şeydir.
Madalyonun diğer ama gerçek yüzüdür.
Ve en çok insanlığı savunanların, insana en çok zarar verdiği gerçeğidir!