Geri

7500 TL maaş alan emeklilere iyi haber! En düşük emekli maaşı 5 haneli olacak!

Emekli maaşı alanlara büyük Haber geldi. SGK uzmanı en düşük emekli maaşı için alt sınırı duyurdu. Uçarı kaçarı yok en düşük emekli maaşı 5 hane olacak.

09:56:10 | 2023-12-07



Haberi Sesli Dinle

7500 TL maaş alan emekliler için önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisinin Ocak 2024 maaş zammı yılbaşında belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda emekli maaşları zamlanacak ancak uzmanların da tahminleri geliyor. Her dediği çıkan uzmanlardan SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı tahminlerini açıkladı. Peki ocakta en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı alanları için SGK uzmanı Özgür Erdursun yeni tahminlerini açıkladı. Ocak 2024 itibarıyla emekli maaşları artacak. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emekli seçimi vatandaşların maaşlarına zam gelecek. Ancak özellikle en düşük emekli maaşı zammı merakla Takip ediliyor. Çünkü geçtiğimiz temmuzda en düşük emekli maaşı değişmemişti. Bu sebeple de vatandaşların Ocak ayı için beklentileri son derece yüksek oldu. 2024 Ocak en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili ilk ipuçları geldi. İşte SGK uzmanı Özgür Erdursun’un en düşük emekli maaşı tahminleri…

2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında Umduğunu bulamamıştı. Bu nedenle emeklinin gözü kulağı şimdi Ocak 2024 maaş zammı oranlarına çevrildi. Ocakta emekliler için birden fazla düzenleme bekleniyor. Emekli maaşlarına yapılacak artışın yanı sıra en düşük emekli maaşına da seyyanen zam Geleceği tahmin ediliyor. Kök maaşları yapılacak olan zamma ek en düşük emekli maaşına da seyyanen zam gelmesi ile birlikte yeni zamlı maaşların 5 haneye çıkacağı tahmin ediliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNLERİ

SGK uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak en düşük emekli maaşı tahminlerini duyurdu. SSK ve bağ-kur emekli maaşlarına Ocak 2024’te ortalama yüzde 40 oranında bir artış beklediğini söyleyen Özgür Erdursun, 7500 TL’ye tamamlanan en düşük emekli maaşının da 10.000 TL’ye yükseltileceğini söyledi.

Ancak emekliler kendileri için planlanan buzdan oranından memnun değil. Büyük bir geçim sıkıntısı yaşadığını söyleyen emekliler Ocak ayında hükümetten daha yüksek bir zam beklediklerini sık sık dile getiriyor. Bazı uzmanlar ise ocak ayından itibaren en düşük emekli maaşı beklentilerinin 11.000 TL ile 12.000 TL arasında değiştiğini söylüyor. Emekli maaşlarına zam ve en düşük emekli maaşı zammı için net rakamlar 4 Ocak 2024 tarihinde belli olacak.

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber