Geri

TOGG ve 34 Türk şirketi Bosna Hersek'te

Bosna Hersek’te gerçekleşen ZEPS Fuarı'na, Türkiye’den TOGG'un da aralarında bulunduğu 34 firma ile katılım sağlıyor.

16:14:33 | 2024-10-01



Haberi Sesli Dinle

Bosna Hersek’te düzenlenen ve 1,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşılması beklenen fuara; Türkiye, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) yaptığı organizasyonla katılıyor.

Türkiye’den; Bursa, İstanbul, İzmir gibi farklı şehirlerden firmalar inovatif ürünlerini fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

“Fuarın, Türkiye'nin dış ticaretine katkı sağlayacağına inanıyoruz”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ZEPS Fuarı'nın Türkiye'nin dış ticaretine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Başkan Avdagiç, ZEPS Fuarı'na katılımla bir yandan yeni pazar ve iş birlikleri geliştirirken, diğer yandan da iki ülkenin dostluk ve kardeşliğini büyüttüklerini dile getirdi. Avdagiç, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri daima canlı tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Hedef 1 milyar dolar

Avdagiç, iki ülkenin mevcut ticaretini daha yukarılara taşıyacak potansiyele sahip olduğuna dikkati çekerek, "2023 yılında Bosna Hersek’e 716 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu yılın ilk 7 ayına bakınca da ihracatımız 479 milyon olarak gerçekleşti" dedi.

Avdagiç, "Bosna Hersek ile dış ticaretimizde henüz 1 milyar dolar eşiğini aşamadık. Beklentimiz bu hedefe 2024’te ulaşmak." dedi.

Fuar, 5 Ekim'de sona erecek.


ETİKET :   Bosna HersekTürkiyeTOGGZEPS FuarıekonomihaberLider BursaBursaŞekib Avdagiçİstanbul Ticaret OdasınınİTO