Geri

Tunç: “Yeni Anayasa’ya ihtiyacımız var”

Bakan Tunç: “Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma söz konusu olamaz. Yeni anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı var. Pakette yargıyı hızlandırmaya yönelik gecikmeyi önleyecek, suç ve suçluyla mücadele konusunda bazı hususlar mevcut.”

13:35:59 | 2024-10-14



Haberi Sesli Dinle

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sistemindeki değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

2 yılın altında ceza alanların da cezaevine gireceğinin bilgisini paylaşan Bakan Tunç, ‘iyi hal’ ve denetimli serbestliğin tekrardan değerlendirileceğinin ifade ederek, “İyi hal indirimi her suçta olmayacak. Alternatif çalışmalar yapıyoruz. Buna yeni suç tipleri de eklenebilir” değerlendirmesinde bulundu.

“Ceza adalet sistemimiz soruşturma, kovuşturma ve infazdan ibarettir. Ceza adalet sistemimizin caydırıcı olması lazım” diyen Bakan Tunç’un yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle: “Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili hazırlığımız var. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili 1,5 yıldır çalışma var.

Cezasızlık algısı için bir takım düzenlemelerimiz olacak. Özellikle 2 yılın altındaki suçlar bakamından bu suçların yatarının olmaması kamuoyunda rahatsızlığa neden oluyor. 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek.

Yeni Yargı Paketi gündemimizde. Pakette yargıyı hızlandırmaya yönelik gecikmeyi önleyecek, suç ve suçluyla mücadele konusunda bazı hususlar var. 10. Yargı Paketi ile ilgili yargı teklifi yakında komisyona sunulacak.

Anayasamızın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma söz konusu asla olamaz. Yeni anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır.”


ETİKET :   bakantunçyargı