Geri

30 Türk şirketi ürünlerini sergiliyor... Savunmada ışıl ışıl parlıyoruz

Dünyanın en önemli savunma sanayisi etkinliklerinden Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI 2023), Londra'da başladı. Hükümetler, silahlı kuvvetler ve endüstri temsilcilerini bir araya getiren etkinliğe, dünyanın birçok ülkesinden tedarikçi katılıyor. Fuarda, aralarında ASELSAN, BMC, CES Kompozit, HAVELSAN, Kale Arge, MKE AŞ, Nurol Makina, REPKON, Roketsan, CANiK, Sarsılmaz, TAIS'in bulunduğu yaklaşık 30 Türk şirketi, ürün ve kabiliyetlerini sergilemeye devam ediyor.

20:48:32 | 2023-09-12



Haberi Sesli Dinle

İngiltere'nin başkenti Londra'daki ExCeL Fuar Merkezi'nde hükümetler, silahlı kuvvetler ve endüstri temsilcilerini bir araya getiren üç gün sürecek fuara dünyanın birçok ülkesinden tedarikçiler katıldı. 

Dünyanın en büyük uluslararası savunma ve güvenlik teknoloji fuarlarından biri olan ve bu yıl 22'ncisi düzenlenen DSEI 2023'te, savunma ve havacılık sanayisine yönelik en son çözüm ve sistemler sergilendi. 

Bu yıl "entegre güce ulaşmak" temasıyla düzenlenen etkinlikte, hava, kara, deniz, siber ve elektromanyetik faaliyetler ile uzaydan oluşan operasyonel alanlar arasında entegrasyon uygunluğuna işaret edildi.

Her iki yılda bir düzenlenen fuara, Türk savunma sanayisi şirketleri de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği desteğiyle katılım sağladı. Fuarda, aralarında ASELSAN, BMC, CES Kompozit, HAVELSAN, Kale Arge, MKE AŞ, Nurol Makina, REPKON, Roketsan, CANiK, Sarsılmaz, TAIS'in bulunduğu yaklaşık 30 Türk şirketi, ürün ve kabiliyetlerini sergiledi. 

"Türkiye'nin İngiltere ile savunma sanayi alanındaki ilişkileri güçlü"

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş fuara katılarak, Türk savunma sanayisi şirketlerinin stantlarını ziyaret etti.

 


ETİKET :   bursaasayişgündemsıcakhaber bilim teknoloji