Geri

Ukrayna - Rusya savaşı kızıştı! Son 24 saatte 350 kayıp...

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine girmesiyle iki ordu arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Kursk bölgesinde Ukrayna'ya air s-300 dahil çok sayıda askeri araç ve Ukrayna askerini etkisiz hale getirildiğine ilişkin videolar paylaştı.

13:30:10 | 2024-08-21



Haberi Sesli Dinle

Rus silahlı kuvvetleri, Lancet kamikaze İHA'larını kullanarak Kursk Oblastı'ndaki Ukrayna askeri konvoyuna saldırı düzenledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son 24 saat içinde AFU'nun kayıpları 350 asker ve dört tank, bir piyade savaş aracı, iki zırhlı personel taşıyıcı, 18 zırhlı savaş aracı, sekiz motorlu araç, iki havan topu ve bir elektronik harp istasyonu dâhil olmak üzere 25 donanım etkisiz hale getirildi.

SADECE KURSK'TA 4 BİN 130 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ

Kursk bölgesinde çatışmaların başlamasından bu yana AFU'nun kayıpları 4.130'dan fazla asker, 58 tank, 27 piyade savaş aracı, 50 zırhlı personel taşıyıcı, 299 zırhlı savaş aracı, 131 motorlu araç, 27 topçu silahı, beş SAM fırlatıcı, üçü HIMARS sistemi ve biri MLRS sistemi olmak üzere yedi MLRS fırlatıcı, altı elektronik savaş istasyonu, ikisi karşı engel aracı ve bir UR-77 mayın temizleme aracı olmak üzere dört adet istihkam aracı etkisiz hale getirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya sınır bölgeleri Belgorod, Kursk ve Bryansk'ta 3 yeni askeri birlik oluşturulduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sınır bölgelerinin korunması için Belgorod, Kursk ve Bryansk'ta 3 askeri birlik oluşturuldu. Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov, sınır bölgelerinin askeri güvenliğine ilişkin koordinasyon konseyi toplantısında, 3 bölgenin yöneticileri, 3 birliğin komutanları ve bakanlıktaki sorumlularla 24 saat doğrudan iletişimin sağlandığını belirtti.

Koordinasyon Kurulunun her görevi için günlük uygulamadan sorumlu bir yetkilinin belirlendiğine dikkati çeken Belousov, "Sorunun kendi seviyesinde çözülmesi mümkün değilse konu bana bizzat getirilecek ve kararı ben vereceğim." ifadesini kullandı.

Belousov, ayrıca Rusya Genelkurmay Başkanlığının bir temsilcisi ile Belgorod, Kursk ve Bryansk askeri birliklerinin komutanlarının, bölgede yaşayan vatandaşların ve bölgelerin insansız hava araçları ve diğer saldırı araçlarına karşı korunmasından sorumlu olduğunu bildirdi.


ETİKET :   ukraynarusyasavaşölümkursk