Geri

"4 Mevsim Uludağ" mottosuyla başlayan ‘Ultra Trail' heyecanı nefes kesti

Uludağ Premium Ultra Trail, 35 ülkeden 2 bin 660 sporcunun katılımıyla başladı. Uludağ Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Uludağ Premium isim sponsorluğunda ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarında bu sene 7.’si gerçekleşen Ultra Trail birçok etkinliği de katılımcılara sunuyor.

13:25:45 | 2024-07-13



Haberi Sesli Dinle

Özlem YOĞURTÇUOĞLU

Uludağ Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Uludağ Premium isim sponsorluğunda Uludağ'ın zirvesinde 7. kez gerçekleşen 'Uludağ Premium Ultra Trail' etkinliği nefes kesti.

35 ülkeden 2 bin 650 sporcunun katıldığı organizasyona Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları da katkı sağlıyor.

6, 16, 66 ve 100 kilometrelik parkurlarda mücadele eden sporcular, Cumalıkızık, Zeyniler, Softaboğan, Kürekli ve Saitabat şelaleri, Buzul Göletler, Uludağ zirve, Kurbağakaya, Sarıalan ve Bakacak gibi yerlerden de geçme şansını buldular.

Uludağ İçecek firmasına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gülşah Alkoçlar, “Bir Uludağlı olarak müthiş bir organizasyona tanıklık ediyoruz. Etkinliğe inanılmaz derecede yüksek bir katılım var. 2660 kişiden bahsediliyor ve bu rakamın her geçen sene artmakta. Eminim katılımcı sayısı önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır. Uludağ için müthiş bir organizasyon. Koşmayı ve yürüyüş yapmayı seven vatandaşlarımızı Uludağ’a davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Alkoçlar, kurulan stantların da vatandaşlar tarafından ilgi gördüğüne dikkat çekti.

PIRIL PIRIL BİR HAVA VAR

Organizasyonlara katılanların doğada inanılmaz bir tecrübe ile baş başa olduğunu kaydeden Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, “Önümüzdeki yıl uluslararası olursak hedefimiz 10 bin yarışmacıya sahip olmak. Burası artık festival havasında geçiyor. Sadece spor değil, öğleden sonra konserlerle, keyifli sohbetlerle vakit geçirebileceğimiz çok hoş bir alandayız. Herkes sporcu, herkes yürüyor, koşuyor; güzel sürprizlerimiz da var. 6 kilometre ve 16 kilometre yürürken karşınıza senfoni orkestrası çıkabiliyor. Dün birden bire hava karardı dolu ve yağmur yağdı. Bugün ise pırıl pırıl bir hava var” değerlendirmesinde bulunarak, Uludağ İçecek ailesi olarak spor ve sanata her zaman destek vereceklerinin altını çizdi.

DÜNYANIN EN KEYİFLİ DAĞIYIZ

“Uludağ olarak, Türkiye'nin hoş bir dağıyız. En keyifli dağıyız. Uludağ'da inanılmaz güzel bir organizasyonla UPUT yapmakta inanılmaz keyif alıyoruz” diyen Kızıl, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Her sene biter bitmez, ‘seneye ne zaman’ diye planlayarak işler yapıyoruz, 2 bin 650 yarışmacı düşünebiliyor musunuz? O kadar keyifli ki herkesin yaptığı paylaşımlar. Biz Uludağ İçecek ailesi olarak dünyada ve Türkiye'de ne kadar tanınırsa biz de bunun bir parçası olduğumuz için mutlu oluruz. Görevimiz bu işi çok daha fazla duyurmak. Uludağ içecek ailesi olarak uzun dönemli ve kalıcı sponsorluklara destek veriyoruz. Sanat, kültür ve sporda varız. 15 yıldan beri Filarmoni Derneği ana sponsoruyuz. 7 yıldan beri UPUT yapıyoruz. 4 yıl Frutti Extra Bursaspor ile inanılmaz bir dönem yaşadık. EuroCup'ta final oynadık. Türkiye seyretti, onun için uzun dönemli projeler çok keyif veriyor, UPUT projelerden bir tanesi. Arkaya bakarsanız bir tane Murat 131 araç var. Efsaneler yarışıyor da yarışıyor. Uzun dönemli Türkiye'nin spor ve sanatına destek olacak ve Bursa'yı da unutmadan projelerde yer alacağız.”


ETİKET :   uludağalanbaşkanlığıbursatrailhaberspor