Geri

Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı herkese lazım!

Türk turizminin dinamosu Uludağ’da çok başlılık devri bitti. Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın kurulması; sadece 2 otel sahibi ile 3 işletmeciye değil, ‘Beyaz Cennet’e 200 kalem mal ve ürün tedarik eden esnafa da bayram yaşattı. Yetkinin tek elde toplanmasının Bursa’ya katkı sağlayacağını dile getiren her kesimden esnaf, düşüncelerini Lider Bursa’ya anlattı.

18:21:42 | 2023-01-25



Haberi Sesli Dinle

HABER: Lider Bursa / Erkan ŞEN / İrem Eylül KURT

Uludağ’a turist ve malzeme taşıyan Bursa esnafı, çok başlılığın bitmesiyle artık her şeyin çok daha güzel olacağına inanıyor. 20 yılı aşkın süredir Oteller Bölgesi’ne yolcu taşıyan Uludağ Taksi çalışanları, sıkıntıların kısa sürede Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı sayesinde çözüme kavuşacağını düşündüklerini ancak mevcut problemlerin giderilmesi adına kendilerinin de dinlenmesi gerektiğinin altını çizdiler. Taksi durağının sorumlu şoförlerinden Şükrü Bilaç, yaptığı açıklamada, “Bursa’da turizmin canlanması için Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı gerçekten çok önemli. Umut ediyoruz ki başkanlık bir an önce harekete geçer de bizler de rahat ederiz. Biz esnaf olarak çok başlılığın bitmiş olmasından memnunuz ve artık düzen istiyoruz. Oteller Bölgesi’nde turizmin daha uzun bir sürece yayılması adına girişimler yapılması gerekiyor. Kayak pistlerinin yanı sıra spor tesislerinin ve farklı etkinliklerin gerçekleştirileceği alanların sayısının artırılmasıyla Uludağ’a dört mevsim turist çekilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

FUTBOL TAKIMLARI NEDEN BURSA’DA KAMP YAPMASIN!

Uludağ’dan dört mevsim yararlanmak istediklerini dile getiren Şükrü Bilaç, “Uludağ’ın hem kışından hem de yazından yararlanmak isteriz. Milli Parklar’dan Oteller Bölgesi’ne kadar olan güzergahta vatandaşın sığınabileceği birkaç konaklama noktası olması gerektiğini düşünüyoruz. Aracınız arıza yapabilir sonuçta ve müdahale edebileceğiniz bir alanın olması sizi sigorta altına alacaktır. Koşu parkurları olmalı mesela, insanların temiz havada spor yapabileceği. Tesis sayılarının çevreye zarar vermeden artırılması, spor odaklı merkezlerin oluşturulması gerek. Bugün Bolu’da futbol takımları kamp yapıyor, sezona hazırlanıyorlar. Bir futbol şehri olarak Uludağ’da da neden böyle tesisler oluşturulmasın” diye konuştu.

BU MÜCADELENİN BİRER PARÇASIYIZ

“İnsanların araçlardan korkmasını istemiyoruz” diyerek açıklamasını sürdüren Bilaç, sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler için düzenli duraklar olmalı, müşterimizin rahatlıkla bekleyebileceği salonlar oluşturulmalı. Bizim için çok kritik olan bir sıkıntı ise Uludağ’da bir otopark olmaması. İnsanlar gönül rahatlığıyla aracını park edip zirvenin güzelliğini yaşamalı. Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın da alacağı kararlarla bölgedeki hijyenin yüksek seviyede olacağına inanıyoruz. Başkanlık önderliğinde birlik halinde hareket edilirse her şey çok daha güzel olacaktır. Şehrimize gelen turistlerimizi Uludağ’a çıkarıyoruz. Bir Bursalı olarak da kurulacak düzen sonrasında gururlanmak istiyoruz. Yıllardır alan başkanlığı gündemdeydi. Bugün gerçekleşmiş olması da bizim için büyük bir başarıdır. Unutmayalım, Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı demek, Bursa’mıza turist çekmek demek. Biz de bu mücadelenin birer parçasıyız, alınacak kararlara göre de şehrimiz için canla başla hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”


Mehmet Çakman

ULUDAĞ'IN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLACAK

Uludağ’ın şehir turizminin dinamosu olduğunu kaydeden Bursa Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Mehmet Çakman, bugüne kadar yüz binlerce esnafın Uludağ’dan ekmek yediğini vurguladı. Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın bölgeye nizam getireceğini ifade eden Başkan Çakman, “Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın Meclis’ten geçmesini büyük bir mutlulukla karşıladığımızı bildirmek isterim. Uludağ’ın müşteri potansiyeli sayesinde çok sayıda insan istihdam edildi. 70’li yıllarda ülkemizin önde gelen artistleri, politikacıları ve şarkıcıları iş yerimizin önünden geçer, ilk olarak da Uludağ’a giderlerdi. Sadece uzun süreli tatillerde değil, özellikle hafta sonları ülkemizin dört bir yanından Bursa’mıza gelen vatandaşlarımızın ilk adresi, her zaman Uludağ olurdu. İnsanların akın akın bölgeye çıkması bizleri de çok memnun ederdi ancak bu cazibe son yıllarda kaybolmaya başlamış, alternatif olarak da farklı şehirlerin kayak merkezleri faaliyete geçirilmişti. Artık kayak severlerin tek noktası tekrardan Uludağ olacak” ifadelerine yer verdi.

ÇOK BAŞLILIK BİTTİ

Çakman, açıklamasına şöyle devam etti: “Bundan sonra her kafadan ses çıkmayacak şükür ki. TBMM’den geçen Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı hakkındaki maddeleri inceleme şansım oldu. İnanıyorum ki yasalaşan başkanlık sayesinde Uludağ’ımız eski cazibesine tekrardan kavuşacak. Uludağ artık daha işler bir hale gelecek. Bu da demektir ki Bursa’daki esnaf sebzesiyle, meyvesiyle Uludağ’a hizmet edecek ve para kazanacaktır. Tekrardan hatırlatmak isterim ki Bursa, Türkiye’de tektir kayak merkezi olarak. Daha da cazip hale gelir ve daha güzel planlamalar yapılırsa her şey eskiye nazaran daha iyi olacaktır. Otel işletmecilerini, esnafı ve Uludağ’a gelen turistleri olumsuz etkileyen aksaklıklar da vardı önceden. Bu sıkıntıları da hükümet, Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın hakimiyeti doğrultusunda kaçak yapıya izin vermeden, hiçbir ağaç kesilmeden Uludağ’ın güzelliğini, müşteri potansiyelini artırarak çözüme kavuşturacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 
Osman Çırakoğlu

TURİST DEMEK EKMEK DEMEK

Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın alacağı yeni kararlarla, Oteller Bölgesi’ne ekmek taşıyan fırıncıların da rahatlayacağını dile getiren Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, esnafın mutlu olması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. Uludağ’la ilgili yapılacak yeniliklere destek vereceklerini belirten Başkan Çırakoğlu, “Uludağ’a ne kadar çok turist gelirse, fırıncılar da o kadar çok ekmek taşır ve para kazanır. Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın eksiklerin ivedilikle giderilmesi için daha kapsamlı bir şekilde çalışacağına inanıyorum” diye açıklama yaptı.

 
Kamil Konuşkan

"BİZ DE GÖREVE HAZIRIZ"

Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın birçok esnafın sıkıntısını çözüme kavuşturacağını dile getiren Bursa Fotoğrafçılar Odası Başkanı Kamil Konuşkan ise yaptığı değerlendirmede, “Uzun yıllardır Uludağ Oteller Bölgesi ve farklı aktivite alanlarında sportif ve turizm amaçlı ticari fotoğrafçılık yapan üyelerimiz bulunmakta. Yaşadığımız bazı sıkıntıların Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın kurulması ile birlikte çözüleceğine inanıyoruz. Uludağ’da sportif ve turizm amaçlı ticari fotoğrafçılık faaliyetleri yürüten oda üyesi esnaf arkadaşlarımızın yeni statü ile birlikte mağdur edilmeden ticari faaliyetlerini yürütmeye devam edeceklerini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 
Erol Geyen

ŞÜPHEMİZ YOK!

Uludağ’a yolcu taşıyan Uludağ Minibüs Durağı çalışanlarından Erol Geyen ise “Uludağ dolmuşları olarak görevimizin başındayız. Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın Bursa turizmine katkı sağlayacağından şüphemiz yok” dedi.

 


Metin kuru

ARTIK ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI OLMAYACAK

“40 kapı gezmektense…”

Uzun yıllardır Uludağ’da kayak öğretmenliği yapan Metin Kuru, Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın kurulacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Boş ve gereksiz eleştirilerin olmaması gerektiğine vurgu yapan Kuru, “Bu ülkede her olumlu adım ne yazık ki belli kitleler tarafından eleştiriliyor. İşin aslı öğrenilmeden, araştırma yapılmadan yorumlar yapılıyor. Günümüzün en önemli hastalıklarından biri de bu. Türkiye’nin en büyük kış turizmi cenneti Uludağ’da kayak yapamamak biz kayakçıları çok rahatsız ediyor elbette. İnsanlar buradan çocuklarının rızkını kazanıyor. Binlerce esnaf Uludağ sayesinde evine ekmek götürüyor. Çok başlılık elimizi kolumuzu bağladı. Kurulacak Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı ile sıkıntılar bitecek. Yani kırk kapı gezmektense, tek kapıda bütün sorunu çözmek mantıklı. İnsanları anlamıyorum! Bunun neyi talan, neyi yalan? Valla bu kimleri neden rahatsız ediyor anlamadım” ifadelerini kullandı.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Önümüzdeki sürede yapılacak yenilikleri umutla beklediklerini söyleyen Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uludağ’da yapay kar üretme makinesinin olmasıyla da çok şey değişecek. Oteller Bölgesi’nde yağdırılacak yapay kar ve güzelleştirmeyle her şeyin kolaylaşacağı bir onaya kim el basmış, kim vesile olmuşsa Allah razı olsun. Bunu irdelemenin, sorgulamanın bir anlamı yok. Teleferik yapıldığında da kıyametler koptu ‘Uludağ yok ediliyor’ diye. Şimdi sağlanan kolaylığı daha rahat görebiliyoruz.”


Umut Ercan

ULUDAĞ'DA 12 AY TURİZMİN YOLU AÇILDI

Uludağ’da otel işletmecisi olarak Türk turizmine katkıda bulunan Umut Ercan, Uludağ Oteller Bölgesi Alan Başkanlığı’nın çok başlılığı bitireceğinin altını çizdi. Ercan, şöyle konuştu: “Şimdi bu başkanlık bizim Uludağ’ımıza çok büyük yararlar sağlayacak. Bunlar nelerdir? Biz burada bir şeyler yaptırmak istediğimiz de 4-5 yere başvuruyorduk ama kesinlikle bunların dönüşü 2-3 ayı bulduğu için, biz sezonumuzu kaybediyorduk. Şu an ise tek bir birimle, tek bir insanla muhatap olacağımız için, başkanlık Uludağ’a çok büyük yararlar getirecek. Artık bütün pistlerimizde karlama sistemi olacak ve de 12 aylık bir serüvene kapı aralanacak. Termal su ile 12 ay boyunca da Bursa’nın incisine turist akışı olacak. Hem Uludağ’a renk gelecek hem de esnaf kazanacak.”

 


ETİKET :