Geri

Uludağ'da sezon sil baştan!

Kış turizminin gözde tatil merkezlerinden biri olan Uludağ'da sezon bitti derken kar yağışı yeniden etkisini göstermeye başladı. Dün sabah saatlerinde başlayan kar ilerleyen saatlerde etkisini arttırarak devam etti. Uludağ yolunda 8.kilometreden itibaren yoğun kar yolları kaplarken, zirvedeki kar kalınlığı 1 metreyi geçti.

11:21:14 | 2023-03-29



Haberi Sesli Dinle

Bursa son yılların en kurak kışını yaşarken,  iki gündür etkili olan yağmur ve kar yağışı hem Uludağ sakinlerini hem de Bursalıları sevindirdi. Uludağ’da kar kalınlığı 1 metreyi geçti ve barajların rezervi az da olsa arttış gösterdi.

Yaz aylarına yaklaşırken kayak merkezlerinde kar kalınlığı da giderek düşüyor. Barajlardaki su seviyeleri de endişe verici bir hal almaya başladı. Kış turizminin gözde tatil merkezlerinden biri olan Uludağ'da dünden beri başlayan kar yağışıyla beraber kar seviyesi sezon sonuna gelinen günlerde yeniden arttı. 

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin en önemli kış ve doğa turizm merkezlerinden Uludağ Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 1 metreyi geçti.

Uludağ’a Yağan Kar Bursalıları Sevindirdi.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 8, en yüksek 9 derece beklendiği Uludağ’da, kar yağışının aralıklarla devam edebileceği kaydedildi.

Yağan kar ile birlikte hem vatandaşın hem Uludağ işletmecilerin yüzü bir nebze de olsa güldü.

Yoğun kar yağışı sebebiyle Uludağ'a zincirsiz çıkmak neredeyse imkansız gibi. Zincir satıcıları 8.kilometreden itibaren nöbet tutarken, yolda kalan bazı vatandaşlar ya geri dönmek zorunda kaldı, ya da lastiklerine zincir takıp devam etti.

Kar yağışıyla birlikte Uludağ’a çıkmak isteyen bazı vatandaşlar, “Bu sezon kar yağışı çok geç geldi. İstenen kar yağışı olmadı. Ancak bahar mevsiminde hepimizi sevindiren bir kar yağışı oldu. Barajlarımızın son zamanlarda kuruduğunu duymuştuk. Şimdi tekrar dolacağını ümit ediyoruz” diye konuştular.

Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 12 ile eksi 9 arasında değişecek. Uludağ'da yarın güneşli bir havanın hakim olacağı ancak sıcaklığın eksi 13 dereceye kadar düşeceği öğrenildi.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberuludağkarotelresmi gazete