Geri

Uludağ Üniversitesi'ndeki yangının hasarı ortaya çıktı: 897 dekar orman ve biçilmiş alan küle döndü

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içindeki ormanlık alanda çıkan yangının hasarı ortaya çıktı. 766 dekar orman zarar görürken, 131 dekar biçilmiş alan yandı.

12:13:44 | 2024-07-01



Haberi Sesli Dinle

Dün 14.30 civarında Uludağ Üniversitesi kampüs içindeki orman yangınının hasarı ortaya çıktı. 40'tan fazla kara aracı 4 helikopter ve 2 uçakla birlikte binden fazla personel yangını kontrol altına almayı başardı. Soğutma çalışmalarının hala devam ettiği yangının boyutları da gün yüzüne çıktı. Kampüs içerinde 766 dekar orman alanı zarar gördü. 131 dekar biçilmiş alan yandı. Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nde (AGAM) 30 adet arı kovanı küle döndü. Veterinerlik Fakültesi'nde 10 ton buğday, 20 ton kuru yonca, 30 ton saman, 1 traktör yanarken, hayvan barınakları hasar aldı. Çiftlikte yaşayan hayvanların tamamı da kurtarıldı.

Ziraat Fakültesi'nde ise 80 dekarlık buğday tarlası, elma, armut, ayva, şeftali Trabzon hurması, fındık, zeytin gibi ağaçlardan oluşan 2 bin ağaç alevlere teslim oldu. Bahçe tesislerindeki öğrenci eğitim uygulama binasının çatısı hasar gördü. Mennan Pasinli MYO'da (Atçılık) 2 padok alanının koruma demirleri ve bin balya yonca da yanarak kül oldu.

Bursa Büyükşehir, tüm ekipleriyle yangınla mücadele etti


Gece saatlerinde yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İlerlemesinin durdurulduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü rüzgâr da yavaşladı. İnanıyorum ki soğutma çalışmalarıyla birlikte yangın tamamen kontrol altına alınacak. Olmamasını dilerdik. Hepimize geçmiş olsun. Bunun yanında birçok tedbir alındı. Yurtlar başta olmak üzere diğer alanlarla ilgili tedbirler alındı. Bu tedbirlerle birlikte yangının da kontrol alınmasıyla sorun olmayacağını düşünüyorum. İtfaiye teşkilatımız alanda şu anda. Görevini yapıyor. Diğer kurumlardan gelen ekip ve ekipmanlar görev başında. Arama kurtarma birlikleri var. Şu an için herhangi bir sıkıntı görmüyoruz” dedi.

“Tedbirli olursak doğayı korumuş oluruz”

700 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü ifade eden Başkan Bozbey, tespitlerin mutlaka yapılacağını dile getirdi. Vatandaşların mutlaka tedbirli olmasını isteyen Başkan Bozbey, “Sorumluluğu gereği duyarlı olmak zorundalar. Bir veya birkaç kişinin yaptığı olay, birçok alanın zarar görmesine sebebiyet verdi. Ağaçların ve yeşilin yok olmasına sebep oldu. Bu konularda etkin cezaların verilmesi gerekir. Anız yakılmasının yanlış olduğunu hatırlatmak istiyorum. Piknikte ateş yakılmasına müsaade edilmemeli. Ormanlık alanda bırakılan bir şişenin bile yangına sebep olacağını bilmeliyiz. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyorum. Tedbirli olursak doğayı korumuş oluruz” diye konuştu.

Gelişmeleri anbean takip eden Başkan Mustafa Bozbey, yangın söndürmede özveriyle çalışan ekipleri ve yangından etkilenen Uludağ Üniversitesi öğrencilerini ziyaret ederek moral verdi


ETİKET :   GündemLiderhaberLiderbursaGüncelAli YerlikayaTerörist