Geri

Ümit Özdağ, ikinci tur için kararını açıkladı! "Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık"

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci turu için ne karar verileceği merak edilen Zafer Partisi, Genel Merkezi önünde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ortak açıklaması yapıyor.

10:57:34 | 2023-05-24



Haberi Sesli Dinle

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle;

Ev sahipliği yaptığı için Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Güzel sonuçlar elde edildi, Türkiye güzel günlere gebe, Türkiye’yi huzura kavuşturacak adımları atacağız.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise;

'Türkiye'nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon sığınmacının vatanlarına geri yollanmadan Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Kiraların yükselmesini engelleyemeyiz, vatandaşlık satarak Türk halkının gayri menkul almasını sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız.

14 Mayıs seçimlerine giderken Türk halkından sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulması ve medyanın böyle olması vatandaşa erişimimizi engelledi. 2 adayın 28’inde ikinci bir yarış için Türk halkının önüne gidecek. AK Partili Numan Bey bizi ziyaret etti.

Bizden destek ettiler. Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ise sığınmacıların vatanlarına dönmesini ve bu politikayı izleyeceklerini söyledi.

Sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan sökecek bir model üzerinde bir fikir birliğine vardık ve bundan dolayı Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu 2. Turda destekleme kararı verdik.

Şimdi buradan 1. Turda oy vermiş tüm seçmenlere çağrım; eğer annelerinizden ve babalarınızdan aldığınız Türkiye’yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, kızınız sokağa çıktı diye endişelenmek istemiyorsanız 28 Mayıs’ta yapılacak seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikalara ve Kılıçdaroğlu’na oy verin. Bu ülkemizin göçmenistan olmamasının tek yolu.' ifadelerini kullandı.

 

                                                                                            CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLE ZAFER PARTİSİ ARASINDA PROTOKOL

24 Mayıs 2023

 

Kapsam:

Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır.

Amaç:

21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.

Temel İlkeler

1-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4. Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.

 

 

Kemal KILIÇDAROĞLU                                               Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ

  CHP Genel Başkanı                                                   Zafer Partisi Genel Başkanı


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberseçimoyyasaksandık