Geri

Ünlü Spor Spikeri ve Gazeteci CHP'den milletvekili aday adayı oldu!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimi için partilere adayların başvuruları sürerken, CHP’den sürpriz bir aday adaylık başvurusu geldi.

17:16:18 | 2023-03-26



Haberi Sesli Dinle

Peki, hangi spor spikeri ve gazeteci aday adayı oldu?

Daha önce de CHP’de sayısız görev alan, tabiri caizse partiye kundakta girmiş ünlü spor spikeri ve gazeteci Elis Buse Araç, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

Elis Buse Araç, Cumhuriyetimizin 100. Yılında laik Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu ileri boyutta demokrasi anlayışını yeniden kazandırmak için gövdesini ortaya koymaktan hiç çekinmeyen genç bir Türk kadını olarak kendisini tanımlamadı.

Ve sözlerine şöyle devam etti.

Dünya’nın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Türk kadının üstünde, kadın mesaisi zikretmenin imkanı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını, ben Türk kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Türk kadını kadar emek verdim diyemez. Kadınlar, gerek toplum yaşamında, gerek siyasi temsilciliklerde, erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.
Ülkesinin 2. Yüzyılını gören genç bir Türk kadını olarak kendimi çok şanslı hissediyor ve aynı zamanda Atatürk kadını olarak bu süreçte görevli olmayı bir borç biliyorum.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberElis Buse Araç