Geri

2 ÜTÜ MAKİNESİYLE BAŞLADILAR! ŞİMDİ BURSA'DA ÜRETİP, DÜNYAYA SATIYORLAR

Bursa'da bebe giyim sektörünün öncüsü haline gelen ve adından sıkça söz ettiren Coşay Bebe, dünyanın pek çok ülkesine satış yaparak hem Türkiye hem de Bursa ekonomisine katkı sağlıyor.

13:56:28 | 2022-08-01



Haberi Sesli Dinle

LİDER HABER / Özlem YOĞURTÇUOĞLU

Bursa'da genç girişimciler Serdar Yoğurtçuoğlu ve Hakan Aydın, sadece iki ütü makinesi ile girdikleri tekstil sektöründe kısa sürede yükselerek işlerini büyüttüler.

Genç girişimciler, ütü paketleme ile başladıkları işe, kesim ve dikimi ekleyerek büyümeye devam ederken kendileri gibi gençlere de istihdam alanı yaratıp destek oldular.



KÜÇÜK ADIMLARLA BÜYÜK YARINLARA

Yoğurtçuoğlu ve Aydın, iş alanlarına dijital baskıyı da ekleyerek kısa sürede sektörün aranan isimleri haline geldi.

Genç girişimciler, bunlarla da yetinmeyerek, işlerini yurt dışına taşıdılar. Genç iş insanları, artık, birçok ülke için bebe giyim imalatı yapar duruma geldi. Kurdukları Coşay Bebe, yurt dışında da adından söz ettiren bir bebe giyim markası haline geldi.

RUSYA’DAN, FAS'A; İTALYA'DAN İRAN'A

Yaklaşık 2 yıldır yurt dışına ihracat yaptıklarını belirten Serdar Yoğurtçuoğlu "Dönüşler gayet olumlu. İhracat yolculuğuna Arap Ülkeleri ile başladık. İhracat yolculuğumuz; Rusya, Fas, Irak, İtalya, Filistin, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Ukrayna ve pek çok Afrika Ülkesi ile devam ediyor. Coşay Bebe şu an Rusya'dan Fas'a;İtalya'dan İran'a dünyanın neredeyse yarısına bebek ürünleri ihracatı gerçekleştiriyor."

“PES ETMESİNLER”

Yoğurtçuoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimse bir adımla zirveye ulaşamıyor, biz de yolun başında sayılırız. Daha önümüzde uzun ve zor bir süreç var. Açılmak istediğimiz daha çok ülke var. Gençlere tavsiyemiz ilk başarısızlıkta pes etmesinler, savaşmaya devam etsinler. Bizim yaşadığımız zorluklar bizi daha iyisini yapmaya zorladı. Vazgeçmemek, çabalamak her zaman sizi daha ileri taşıyacaktır. "



"AMATÖR MAHALLE TAKIMLARINA SPONSOR OLUYORUZ"

Serdar Yoğurtçuoğlu ve Hakan Aydın yaptıkları işin önemini vurgulayarak markalarının sadece kendilerinin değil, gittikleri her ülkede Türk ürünlerinin kalitesini de göstermiş olduğunun da altını çizdi.

Genç girişimciler aynı zamanda Bursa’da amatör mahalle takımlarının da spor ürünleri ihtiyaçlarına destek oluyorlar.

Birçok takımın forma sponsorluğunu üstlenen ikiliden Hakan Aydın, sponsorluk ile ilgili şöyle konuştu:

"Gençlerimizin formaya ve spor ürünlerine ihtiyacı olduğunu gördük, biz bebek markası olduğumuz için kıyafet yardımı yapamazdık fakat ortağım ile bir araya gelip onlara en azından forma için sponsor olmaya karar verdik."

Bursa'nın Vişne Caddesi’nde küçük bir dükkandan dünyaya ürün ihraç eden bir marka haline gelen gençlerin başarı öyküsü pek çok gence de ilham oluyor. 

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberekonomi