Geri

Yaren leylek veda etmeye hazırlanıyor

Yaren leylek ve 4 yavrusu vedaya hazırlanırken, Adem amcayı da yine hüzün sardı. Yaren’in kendisi için çok değerli olduğunu kaydeden balıkçı Adem Yılmaz, “Umarım gelecek yıl da kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

11:58:33 | 2023-07-24



Haberi Sesli Dinle

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Adem Yılmaz(67) ile olan dostluğu filmlere, belgesellere ve şarkılara konu olan Yaren leylek yaz aylarında sonlarına doğru 12. kez sıcak ülkelere kanat çırpmaya hazırlanıyor.

‘Avrupa Leylek Köyleri’ sınıfında Türkiye’nin tek temsilcisi olan Eskikaraağaç köyünde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz, aradan geçen 11 yıl boyunca kayığına konan Yaren leylek ile olan dostluğu herkes tarafından ilgi ile takip edilen hikayeye dönüştü. Bu yıl Mart ayının 17’sinde gelen Yaren ve eşi Nazlı leyleğin 4 yavrusu oldu.

Yavrularını yaz sezonu boyunca besleyip büyüten Yaren’in yaklaşık 1 ay sonra göç etmesi bekleniyor. Her göç zamanı kayığının başında dört gözle onu bekleyen balıkçı Adem Yılmaz’ı ise yaklaşan veda nedeniyle hüzün sardı.

“1 AY SONRA GİDECEKLER”

Yaren leyleğin vedasına yaklaşık 1 ay kaldığını ifade eden Adem Yılmaz, “Yaren ile birlikte 12. yılımız. Yavruları artık büyüdü uçmaya başladılar, 15 - 20 gün sonra artık yavruları köyümüzü terk edecekler. Akabinde annesi ve babası (Nazlı-Yaren) Ağustos’un 28’i civarında köyümüzü terk ediyorlar. Bu yıl da Yaren ile 6 ayımızı geçireceğiz, şu anda 5 ay oldu 1 ay sonra gidecekler. Umarım gelecek yıl da kavuşuruz” dedi.


ETİKET :   yarenleylekadembalıkçıeskikaraağaç