Geri

29 yaşında başladı, 5 kez şampiyon oldu

İkiz gibi büyüdüğü arkadaşını kaybettikten sonra hayata tutunmak adına sevdiği şeylerin listesini yaptı. Bir gün Ankara’daki bir buz pistinin tribünlerinde otururken de hayatını değiştiren kararı verdi. 29 yaşındaydı, yakın çevresindeki hiç kimse yaptığı şeyi desteklemiyordu ama yılmadı. İşte 'Altın Kuğu' lakaplı Naz Arıcı'nın 5'inci kez dünya şampiyonluğuna uzanan hikâyesi.

12:10:54 | 2023-08-31



Haberi Sesli Dinle

 Ankara doğumlu Naz Arıcı, ikiz gibi büyüdüğü en yakın arkadaşını kaybettikten ve uzun bir depresyon döneminden sonra hayata tutunmak için sevdiği şeylerin listesini yaptı. 

Elbette psikolojik olarak kötüyken de bir şeyi sevmek ve böyle bir liste yapmak hiç kolay olmadı. 

Ancak Ankara’da olimpik buz pistine gidip tribünlere oturan Naz, buz pateni yapanları izledi ve orada bu sporu yapmaya karar verdi.

Naz Arıcı, buz patenine ilk başladığı zamanlarda tek amacı biraz kaymayı öğrenmek ve ilerletmekti. Buzda adım adım kayarken çok keyif alıyordu.

Değil böyle bir başarı almayı, uzun süreli devam ettireceğinden bile emin değildi. Kurumsal hayatta çalışırken sadece uğraştığı bir hobiydi ve ailesine dahi söyleme gereği duymamıştı.

Daha sonra ilerledikçe ve daha çok zaman ayırmaya başlayınca ailesi de anlam veremedi.

Naz, "Özellikle de annem. Kendisi emekli olduğunda müdür yardımcısıydı. Sıkı, kurallara sahip olan ve disiplinli bir anneye sahibim. Başarılı bir eğitim hayatı olan ve derecelerle okullar bitiren kızının, buna üniversite hayatı da dahil, 10 sene çalışıp sonra işini bırakması onun açısından hazmedilmesi kolay olmayan bir durum oldu. Yakın çevremin ortak düşünceleri benim zaman ve para kaybetmem olmuştu. 29 yaşındaydım ve o yaştan sonra bir spor dalıyla ki özellikle buz pateni gibi sakatlıkların çok sık olduğu bir sporla bu kadar ilgilenmem ailemin pek hoşuna gitmemişti. Onlara göre buz pateni hatta bütün spor dalları küçük yaşlarda başlanılması gereken aktivitelerdi. Dolayısıyla pek de hoş olmayan tepkiler aldım” açıklamasında bulundu. (milliyet.com.tr)


ETİKET :   buzpatenigündemhaber