Geri

Yıldırım’a 5 Yıldızlı Modern Gençlik ve Spor Merkezi

Bursa’nın spor merkezi haline gelen Yıldırım İlçesine yeni bir spor tesisi daha kazandırılıyor. Yıldırım da çalışmalarına başlanan Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi’nin proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

15:28:53 | 2024-01-02



Haberi Sesli Dinle

Damla Dilmeç

Yıldırım’da dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım Belediyesi tarafından Kanal Caddesinde dönüşüm çalışmaları başlatılan Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi, girişimci ve yenilikçi gençlerin uğrak mekânı haline getirilmeye çalışılıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Projenin tamamlandığında ilçenin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini söyledi.

Yıldırım Belediyesi’nin Bölgeye yeni bir hava ve yaşam alanı katmak için başlattığı Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi, çok amaçlı, modern bir yaşam merkezine dönüştürülüyor. Halı saha ve yüzme havuzundan oluşan mevcut tesisin yıkıldığı 7 bin 350 metrekarelik inşaat alanına sahip proje kapsamında; yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, çocuklar için jimnastik, karate, taekwondo salonları, kadın ve erkek fitness salonu, modern kitap kafe, kütüphane ve teknoloji araştırma ve geliştirme merkezi bulunacak. 7’den 70’e tüm vatandaşların uğrak mekânı haline getirilecek olan yeni yaşam merkezi, Yıldırıma da değer katacak.

YILDIRIM’IN YENİ YAŞAM ALANI

Yıldırımda Gençlerin daha verimli ve geleceğe yönelik çalışmalara yapabilmesi amacıyla dönüşümüne başlanılan Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisinin çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı. Son aşamalarına gelinen projeyi basın mensuplarıyla bizzat yerinde inceleyen Oktay Yılmaz, “İlçemize kütüphaneler, okuma salonları, kültür merkezleri, spor tesisleri, sosyal yaşam merkezleri kazandırarak hemşerilerimizin yaşam konforunu yükseltiyoruz. 2019 yılından bu yana ilçeye 22 spor yatırımı kazandırdık. Yenilerini kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak yaşamıyla ve mücadelesiyle hepimize örneklik teşkil eden Dr. Sadık Ahmet’in ismini yaşattığımız spor kompleksini bölgenin değişen ihtiyaçları ve artan nüfusu sebebiyle sil baştan yeniliyor, içerisinde evlatlarımızın yetişeceği modern verecek merkezimiz Yıldırım’a değer katacak bir gençlik ve spor merkezine dönüştürüyoruz. Hizmete açıldığında ilçenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek” dedi.

GELECEĞİN GİRŞİMCİ VE YENİLİKÇİ GENÇLERİNE

Yenilikçi ve girişimci gençleri geleceğe hazırlamak için Spor merkezinin yanı sıra Teknoloji ve Araştırma Geliştirme Merkezi olarak da planladıklarını ifade eden Yılmaz, “Evlatlarımıza inovasyon ve teknoloji ilgisi kazandırarak yenilikçi düşünmelerini hedefliyoruz. Ülkemiz gençliği için heyecanımız var. Teknolojiye yön veren birbirinden yenilikçi fikirlerin ortaya çıkacağı Doktor Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi genç girişimcilerin yetişmesine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM’DA DÖNÜŞÜM HIZ KESMİYOR

Hem kültürel anlamda hem spor anlamında hem de sosyal tesisler anlamında yapılan dönüşüm çalışmalarıyla, Yıldırım günden güne iyileştiğini ve güzelleştiğini vurgulayan Yılmaz, “Yaptığımız dönüşüm çalışmalarında da şunu görüyoruz, özel sektörün de ciddi anlamda yöneldiğini görüyoruz. 2024 yılında dönüşüm çalışmalarımıza çok daha hız vereceğiz. Sadece binaların dönüşümü değil sosyal dönüşümler için de geçerli olacak. Ya biz niçin önemsiyoruz sporu? Ya kentin ana unsuru insan diyoruz ya. Kütüphanelerle mesela burada çok önemli bir şey başardık. Birileri güzel şeyler bizde de var dese de. Bizim sloganımız ne varsa Yıldırım'da vardı. Uyumayan kütüphaneler bizde var. Türkiye'de örnek olan öncü olan spor tesisleri bizde var. Ne varsa Yıldırım'da var. Ve günden güne de artıyor ve iyileştiriyoruz. Bu tesislerde çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Sadece sporla değil, sosyal anlamda da kültürel anlamda da bunu gerçekleştiriyoruz.” Şeklinde konuştu.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber