Geri

Yıldırım’da gündem İran-İsrail gerilimi

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ortak düzenlediği ‘Akademi Konuşmaları’ Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. İran-İsrail Gerilimi konu başlıklı söyleşiye ilgi yoğun oldu.

13:44:40 | 2024-10-20



Haberi Sesli Dinle

Yıldırım Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile birlikte gündemi masaya yatırıyor. ‘Akademi Konuşmaları’ programı, geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘Ortadoğu’da Bölgesel Savaş Riski: İran-İsrail Gerilimi’ konu başlıklı söyleşiye özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kentin ruhunu ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, dönüşümü gerçekleştirilen tarihi binada ilk programı gerçekleştirmenin de haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldırılan Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek nice çalışmalarla, akademik bilgi ve uygulamaların bir araya getirilerek şehre dair kalıcı düşünceler üretileceğinin altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Kent meselesine yaklaşımda geleneğin birikimi ile gelecek arasında bir köprü kurulacak. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar ile sık sık bir araya gelip, gençlerimize ve kentimize nasıl daha fazla katkı sunarız noktasında neler yapabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Gençlerimizin, üretip alın teri dökerek ortaya çıkardığı her eser insanlığa fayda sağlayacak. Yüzünü bize dönmüş, umudunu bizden bekleyen insanlara güç verecek. Kentimizin geleceği için ortak akılla çalıştığımız rektörümüze de teşekkür ederim”


ETİKET :   bursayıldırımakademikbtüalevalatlı