Geri

Yıldırım’da sağlığa yatırım bitmez

Karaağaç Medine Hasan Topal Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışında konuşan Başkan Yılmaz, sağlık yatırımlarının hız kesmeden süreceğinin bilgisini paylaştı.

13:12:09 | 2024-07-11



Haberi Sesli Dinle

Erkan ŞEN

Hayata geçirdiği sağlık yatırımlarıyla halk odaklı hizmet anlayışından kopmayan Yıldırım Belediyesi, Karaağaç Medine Hasan Topal Aile Sağlığı Merkezi’ni ilçeye kazandırdı.

2 katlı ve 325 metrekarelik alandan oluşan sağlık merkezi, 2 doktor ve 2 aile sağlığı çalışanı olmak üzere; 4 personelle hizmet verecek. Muayene odalarının bulunduğu merkezde çocuk emzirme odası, tıbbi müdahale odası, gebe izlem odası, aşı odası yer alıyor.

Hayırsever iş insanı Çetin Topal’ın desteği ile açılışı gerçekleştirilen sağlık merkezinin açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, samimiyetle çalıştıkları için engelleri kolaylıkla aştıklarının altını çizdi.

ÖRNEK PROJELERE İMZA ATIYORUZ

Kentsel dönüşüm sürecinde örnek projelere imza attıklarının bilgisini paylaşan Başkan Yılmaz, “Yeni istihdam kapıları açmaya devam ediyoruz. Modern pazar alanları oluşturarak vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verdik. Spor ve bilimle yetişen nesiller için elimizden geleni layıkıyla yapmaktayız. Tüm gayretimiz vatandaşın huzuru için” ifadelerini kullandı.

MERKEZ SAYISI ARTACAK

Göreve geldiğinden bu yana 12 tane Aile Sağlığı Merkezi ve çok sayıda 112 Acil Sağlık İstasyonu kurduğunu hatırlatan Yılmaz, “Aile sağlığı merkezlerimizi her geçen gün artırarak vatandaşa hızlı muayene ve tedavi imkânı sağlamaktayız. Yakında Erikli Mahallesi’ne kazandıracağımız aile sağlığı merkezi’nde de çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık merkezinin yanındaki tarihi binanın da kamulaştırılacağının müjdesini veren Başkan Yılmaz, “Yıldırım’a yakışır bir merkezi de bu dönem ilçemize kazandıracağız. Alev Alatlı Şehir ve Düşünce Merkezi de yakında hizmet vermeye başlayacak. Çalışmalarda sona geldik” şeklinde konuştu.

YILDIRIM BELEDİYESİ BAKANLIĞIN VERDİĞİ HEDEFE ULAŞTI

 Bir aile merkezinin 3 bin 256 kişiye hizmet verdiğinin bilgisini paylaşarak konuşmasına başlayan İl Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Çetin, bahsi geçen rakamın Yıldırım’da 3 bin dolayında olduğunu kaydetti. “Ne kadar düşük birim nüfus ortalaması ile yürürseniz o kadar kaliteli hizmet üretirsiniz” diyen Çetin, “Bakanlığımızın bundan 10 yıl önce 2028 senesine yönelik hedefi vardı. Tüm aile sağlığı merkezlerindeki birim nüfusu ortalamalarının 3 bine düşürülmesiydi. Yıldırım Belediyesi bu hedefe ulaşmıştır. Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ı verdiği bu mücadeleden dolayı tebrik ederim” diye konuştu.

İlçeye 13. sağlık yatırımının kazandırıldığını kaydeden Yıldırım Kaymakamı Metin Esen ise şu açıklamayı yaptı: “Derdi hizmet üretmek olan Başkan Yılmaz, insanlarımızın her türlü ihtiyaçlarına cevap vermek için yoğun bir çaba sarf ediyor.”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış programı, sağlık merkezinin gezilmesinin ardından yapılan aşure ikramıyla son buldu. 


ETİKET :   bursayıldırımsağlıkmerkezaçılışliderbursa