Geri

Yıldırım'dan takdirlik proje

Bursa’da Yıldırım Belediyesi ikinci kez ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ projesini düzenledi. Geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmaları sayesinde hem öğrenciler hem esnaf yararlanabilecek.


10:00:00 | 2022-09-06



Haberi Sesli Dinle

Yıldırım Belediyesi geri dönüşüm ve sıfır atık projelerine devam ediyor. İkinci kez düzenlenen  ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor' projesi ilk gününde vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, geri dönüşüm artık hayatımın her alanında olduğunu dile getirdi. Yılmaz, şöyle devam etti.

"Git gide tükenen kaynaklarımız ev çevre bilinci açısından tüm belediye de çalışmalar sürüyor. Biz de birçok noktada yaptığımız çalışmaları ilaveten emektar kitaplarımızla çalışmalar düzenledik. Çocuklarımız geçmiş oldukları kitapları alıyor onlara kırtasiye çeki veriyoruz. Okul döneminde kırtasiyeden alışveriş yapabiliyorlar. Hem böylelikle esnaf ve öğrenciler yararlanabilecek."

Atık toplama ekip sorumlusu Mesut Yiğit ise şöyle konuştu.

"İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak başlattığımız “Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor” kampanyası ile; kullanılması mümkün olmayan test kitabı, defter, okul kitabı vb. geri dönüşüme kazandırılarak vatandaşlarımızın geri dönüşüme teşvik edilmesi ve vatandaşlarımızda farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Kampanya kapsamında verilecek olan kırtasiye çekleri ile hem öğrenci kardeşlerimizin kırtasiye masraflarına destek sağlanmış olacak, hem de ilçemizdeki kırtasiye esnafının gelirlerinin artmasına katkı sağlanmış olacaktır."


ETİKET :