Geri

Yıldırımlı Ülkücüler, kadına şiddete ‘hayır’ dedi

Yıldırım Ülkü Ocakları’nın her hafta düzenlediği Kur'an-ı Kerim tilaveti bu kez İncirli Meydanı’nda gerçekleştirildi. Programda açıklamada bulunan Yıldırım Ülkü Ocakları Başkanı Dağ’ın gündeminde ise toplumun kanayan yarası ‘kadına şiddet’ konusu vardı.

19:48:29 | 2024-10-18



Haberi Sesli Dinle

Ülkü Ocakları Yıldırım İlçe Başkanlığı’nın her hafta düzenlediği Kur'an-ı Kerim tilaveti, şehitlerimizin ruhlarına ithafen İncirli Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Programda şiddet mağduru kadınlar için pankart hazırlayan Yıldırım Ülkü Ocakları, kadına şiddete karşı olduğunu da bir kez daha gösterdi.

Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Yıldırım Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Dağ, kadın ve çocuklara şiddet uygulayanların şereften yoksun bireyler olduğunun altını çizdi.

Cinsel istismar suçu işleyenlerin de toplumda yeri olmadığına vurgu yapan Başkan Dağ, ezilen her insanın yanında oldukları gibi, kadınlara psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayanların da karşılarında dimdik duracaklarını kaydederek,

“Bizler dinimizden, örf ve adetlerimizden almış olduğumuz edep ve gelenekler doğrultusunda; her ne sebep olursa olsun kadınlarımızı her zaman baş üstünde tutuyoruz. Kadınlarımız bizlere Allah'u teâladan emanet edilmiş birer çiçektir. Kimse çiçeğinin solmasını istemez.
Bir hadisi şerifte Peygamber efendimiz; ‘Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür’ buyurmuştur. Bu bilinçle hepimiz birer annenin evladıyız. Birer ablanın kardeşiyiz. Kimse annesinin ve ablasının şiddet görmesini istemez! Bunu yapmak isteyen tüm şeref yoksunlarına karşı kadınlarımızın her daim yanlarındayız. Yıldırım Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı olarak kendi bölgemizde bulunan annelerimizin, ablalarımızın ve kız kardeşlerimizin uğrayabilecekleri en küçük sıkıntıda yanlarındayız. Onları hiçbir Şeref yoksununun karşısında asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Buradan şehit Aybüke Yalçın’a selam olsun. Buradan şehit Şeyda Yılmaz'a selam olsun. Bursa Nadrine selam olsun. Ve daha nicelerine” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 


ETİKET :   yıldırımülküocaklarıdağkadınaşiddetKurantilavet