Geri

SADECE BURSASPOR DEĞİL SİZ DE DÜŞTÜNÜZ BEYLER!

00:03:36 | 2022-05-16
TOLGA ÖZTAŞ
TOLGA ÖZTAŞ     

Şaka değil Bursaspor artık TFF 2. Lig’de. Seneye fikstür çekiminde önce Kırmızı Grup mu? Beyaz Grup mu? Diye kura çekimine gidecek Yeşil Beyazlılar…

Gerçekten bu takımın bu hale gelmesinde kimin katkısı varsa iki yakası bir araya gelmesin. Koskoca camiayı düşürdükleri durum ortada.

Ben mesleğe başladıktan sonra ilk katıldığım Bursaspor Mali Genel Kurul toplantısında merhum Başkan İbrahim Yazıcı, “Borcumuz yok. Kasada da 10 milyon Euro paramız var” demişti. Yazıcı vefat ettikten sonra resmen kulübü talan ettiler. Her gelen her sezon en az 10 transfer yaptı. Transferi kabul etmeyen hocaları gönderdiler, hep kendi ceplerini düşündüler.

Şu an Bursaspor’un 1.5 Milyar TL borcu var. Bu borç kapanmaz.

Burası kulübü talan eden başkan ve yöneticilere ayırdığımız kısımdı.

Şimdi gelelim Bandırma’da yaşananlara…

Türk futbol tarihinin belki de en hem suçlu hem güçlü futbolcu kadrosu vardı cumartesi günü Bandırma’da.

Çok değil 12 sene önce 2010 Mayıs ayında şampiyon olarak adını Türk futboluna 5. Büyük olarak kabul ettiren Bursaspor, 2022 Mayıs ayında 2. Lig’e düştü.

Bir camiayı bu duruma evet sadece bu futbolcular getirmedi ancak…

Geçen sezon devre arasında yıllık ücretine Adana Demirspor beni istiyor diyerek zam alan, bu sezon başında yeni oyuncuların maaşlarını işaret ederek bir zam daha alan ve belki de TFF 1. Lig’in en çok kazanan yerli futbolcusu, Bursaspor kaptanı Burak Altıparmak otobüse binmekten korktu.

Geçen hafta Ümraniyespor maçında golü atan ve hem son haftalarda gösterdiği performansla beğeni alan hem de “Taraftarımız üzülmesin” diyerek herkesin iyi gözle baktığı Uğur Kaan Yıldız, “Biz burada değil Bursa’dan korkuyoruz” diyerek takımın 17 Eylül Stadı’nda ayrılmamasında Burak ağabeyi ile en ön saftaydı.

Almanya’da yaşadığı olaylardan sonra yurda dönen ve tüm Türkiye’nin arkasında durduğu ayrıca Başakşehir’in de sporcu olarak kucak açtığı, ardından sezon başında bu yana Gaziantep FK’da yüzene bakılmayan Enver Cenk Şahin, futbolculara tepki gösteren taraftara, “Bu takımı biz mi bu hale getirdik” diye cevap verip, tartışma hakkını kendine görüyor. Gerçekten yazık. Almanya’da takımdan kovulduğunda neler yaşadığını hatırlasaydın Enver!

Ayrıca bu kadar tepki diyoruz ama Bandırma 17 Eylül Stadı’nda sadece 40 kişi falan vardı. Kimsenin elinde ne şişe, ne sopa ne de başka bir alet vardı. Güvenlik güçleri bile sadece etten duvar ördü ve müdahale pozisyonuna bile geçmedi.

Evet küfür edildi mi? Edildi. Tepki gösterildi mi? Gösterildi. Yine Burak Altıparmak’ın küfür ederek otobüsten inmesi haricinde hiçbir futbolcuya müdahale edilmedi.

Ayrıca bütün futbolcular sadece Bursaspor düşmüş gibi davranıyor ama siz de düştünüz beyler. Seneye bırakın Süper Lig’i, 1. Lig’de şampiyonluk oynamak isteyen kulüpler yanınızdan geçer mi sanıyorsunuz?

Biriniz de çıkıp, “Evet biz düşürdük. Yapamadık ama bu takımı biz çıkaracağız” diyecek yüreğe ve sadakate sahip değilmiş!

 MUSTAFA ER NE YAPACAK?

Eğri oturup doğru konuşalım. Zaten sezon başından bu yana yaşananlar sebebiyle Bursaspor küme düşmeyi hak etti. Yukarıda belirttiğim gibi transfer tahtasına yoğunlaşılmış olunmasına rağmen sanki tahta açılmayacak gibi herkesle sözleşme yenilendi. Üstüne alınan transferlerde oyunculara çok yüksek bedeller verilip takımın içindeki ücret dengesi bozuldu.

Teknik direktör değişikliklerine girmeyeceğim bile.

Tamer Tuna takımın küme düşeceğini gördü ve kaçtı.

Mustafa Er yine her zaman olduğu gibi ben bile bu kez gelmeyeceğini düşünüyordum ancak yeniden ateşten gömleği giydi. Savaştı. Takımı ligde tutmak için elinden geleni yaptı. Zaten düşmüş bir takımı bu noktalara getirdi. Dün kendisiyle konuştu. Şu anda hiç iyi olmadığını ve hiç bir şey düşünemediğini söyledi Mustafa Er. Ayrıca istifa edip etmeyeceğini de sordum Er’e, “Kulüp için en hayırlısı neyse onu yapmaya hazırım” dedi.


ETİKET :   Tolga Öztaşbursabursasporsporlider bursaMustafa Erküme düşme2ligköşe yazısı