Geri

Başlamadan kaybedilen sezon

10:43:21 | 2022-09-06
SAMET ZİNCİROĞULLARI
SAMET ZİNCİROĞULLARI     

Bursaspor camiası, dün akşam tarihinin en kötü ve en ızdıraplı günlerinden birini yaşadı.

2010’lu yıllarda Şampiyonluk, Türkiye Kupası ve Süper Kupa finalleri görmüş, Şampiyonlar Ligi oynamış ve defalarca Avrupa ön elemesi maçı yapmış Yeşil Beyazlı camia, TFF 2. Lig’de sahaya çıktı. Bu bile başlı başına maçtan bağımsız bir hüzün kaynağı şehir için. Takımın Afyon maçına siyah forma ile çıkması bu yüzden midir bilinmez ama formaya ismini veren İbrahim Yazıcı’nın dün akşam kemiklerinin sızladığı kesin.

ALTERNATİF OYUNCU YOK

Bursaspor’un bu sezon tahta kapalı olmasından dolayı dar ve alternatifi az bir kadrosu var. Yaz boyunca her platformda dile getirdim. Bu takımın sezona iyi başlaması lazım, aksi durum olursa tepe taklak gider diye. Açıkça söylemek gerekirse Afyonspor önünde ağırlıklı olarak gençlerden oluşan bu kadro, benim beklediğimden iyi bir performans sergiledi.

İlk yarı başa baş geçen oyunda Eren ve Hasan’ın oyundan çıkması ile takımın mücadele gücü ve fiziksel yapısı bir tık alta düşünce, Afyonspor baskıyı artırıp gol buldu.  Canberk, Ertuğrul, Kubilay ve Tazgel maçın güçlü kalan isimlerindendi.

FİZİK OLARAK GERİDELER

İnanın dün sahada yer alıp mücadele veren oyuncu grubuna kimse laf söyleyemez.  Çocukların hepsi ellerinden gelenin maksimumunu sahaya verdi. Birçoğunun fiziksel yapısı bu lig için bile sahada yer almak için yetersizken, bundan daha iyisinin olması zor.

Şu çok bariz ki Bursaspor’un bu sezon en büyük sıkıntısı skor yapmak olacak. Eren, Mustafa, Hamza, Tuğhan hatta Berat. Bu oyuncular rakiplerinden daha yetenekli olsalar bile fizik gücü olarak karşı takımların stoperleri ile mücadele etmeleri, kısa vade için mümkün değil.

BU SEZON ŞİMDİDEN KAYBEDİLDİ

Her zaman diyoruz. Bursaspor’un bu sezon için hedefi, ligde kalmak. Bundan fazlasını bu çocukların omuzlarına yüklemek, hayalcilikten başka bir şey olmaz. Ayrıca bu sezon, bu ligden de 4 takımın küme düşeceğini, transfer tahtasını açmak için hiçbir gayret göstermeyen mevcut yönetime hatırlatmakta fayda var.  

Bursaspor’un kaybedecek 1 dakikası bile yokken sezonun daha en başında transfer tahtasını açmayarak bu yılı heba eden yönetim kurulunun nasıl bir düşünce içine olduğunu inanın sizin gibi ben de çok merak ediyorum.

Maçı Afyonspor’un Youtube kanalından izledik. Birçok kişi tepki gösterse de inanın bana TFF 2. Lig standartlarının üzerinden bir yayın oldu. Taraftar, tekrar görüntüsü olmayan ve taraflı spiker performanslarına alışacak, alışmak zorunda.  

Sezon Bursaspor içi beklendiği gibi negatif başladı. Yeşil Beyazlı taraftarların bu sezon her zamankinden daha fazla sabır çekmeye ihtiyacı olacak.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhabersporbursaspor