Geri

70 bin Bursalı, HÖH için sandığa

Türk halkını temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bursa'daki 70 bin soydaşını sandığa davet etti.

15:24:31 | 2024-10-20



Haberi Sesli Dinle

Bulgaristan'daki Müslüman Türk halkını temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bursa'daki soydaşlarını sandığa davet etti.

27 Ekim'de 7. kez sandık başına gidecek olan HÖH, Bulgaristan'daki Müslüman Türk halkını temsil eden ve son seçimlerden en çok oyu alan parti olarak ülkede 2. konumunda.

Oy pusulasında 8. sırada yer alan partilerine destek vermesini isteyen

HÖH Bursa Temsilcisi Taner Çavuş, “Bu seçimlerde herkesin destek vermesini istiyoruz. Maalesef bir türlü hükümet kurulamıyor. Kurulamadığından dolayı da siyasi kriz mevcut. Bu seçimlerde ilginç olan ise ilk defa Türkiye'den bir siyasi parti seçimlere doğrudan müdahale etmekte… Milletvekillerimizin hepsi Türk'tür. Çifte vatandaşlık konusunda birçok sıkıntı yaşanıyor. Sıkıntılardan en başındaki Bursa'daki konsolosluktur. Bizim sayemizde konsolosluk değişti. Bunun dışında emeklilik ile ilgili sıkıntılar da mevcut. Madde madde bunların üstesinden geleceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Oy kullanma hakkına sahip vatandaşlar hem elektronik şekilde hem de sandığa pusula atarak tercihlerini gerçekleştirebilecek. Türkiye genelinde 250 bin, Bursa'da ise 70 binin üzerinde seçmen bulunmakta.

Seçim için Bursa'da 41 sandık kurulacağı edinilen bilgiler arasında.


ETİKET :   bursahöhseçimsandıkbulgaristanTürk