Geri

Tesla’nın yedinci fabrikası Türkiye’de mi kurulacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ı ABD'nin New York kentinde bulunan Türkevi'nde kabul etti.

00:09:47 | 2023-09-18



Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde.

Burada temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk'ı kabul etti.

Musk'ın Erdoğan'ın yanına çocuğuyla gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmede ilgili bakanlarımızın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank da hazır bulundu.

Musk'ın binadan ayrılırken elinde bulunan 'Recep Tayyip Erdoğan' yazılı kitapçık dikkat çekerken, yararlı bir görüşme gerçekleştiği edinilen kulis bilgileri arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsettiği ABD basınına yansıyan önemli gelişmelerden.

TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için Musk'a teklifte bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e de davet etti.


ETİKET :   muskerdoğansondakikateslatogg