Geri

Lübnan’daki Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi artırıldı

İsrail’in Lübnan’a saldırmasından sonra harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk bayraklı gemilerin güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olması adına düğmeye bastı. Bakan Uraloğlu, gemilerin ISPS Kod Güvenlik Seviyesi’nin de 3'e çıkarıldığının bilgisini paylaştı.

14:31:22 | 2024-10-02



Haberi Sesli Dinle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’da Türk bayraklı gemilerin güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi adına ISPS Kod Güvenlik Seviyesi’ni 3'e çıkardıklarının bilgisini paylaştı.

Gemi kaptanlarına güvenlik önlemlerini arttırabilme yetkisi verdiklerinin de altını çizen Bakan Uraloğlu, gemilerde erişimin yasaklandığı alanlar belirleneceğinin altını çizerek, gerekirse tüm gemiye erişimin sınırlandırılabileceğini söyledi.

Gemilerdeki tahliye ve yükleme işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğini de açıklamalarına ekleyen Bakan Uraloğlu, kumanya ve benzeri eşyaların teslimi esnasında malzemelerin titizlikle aranacağını bildirdi.

Gemi yönetiminin inisiyatifine göre belirli malzemelerin gemiye alınmasının engellenebileceğini de hatırlatan Uraloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Gemilerin giriş noktası tek bir yerden, kontrollü olacak. Sadece yetkili makamlarca izin verilenler giriş izni verme, personeli yönlendirme, giriş çıkışları geçici olarak durdurma işlemlerini yapabilecek. Geminin terk edilmesi, riskli alanlarda yer değiştirmesi, belirli alanlarının aranmak için hazırlanması işlemleri de uygulanabilecek."


ETİKET :   lübnanTürkbayrağıgemiuraloğlu