Geri

Deveye sormuşlar: “Neden boynun eğri?”

09:04:49 | 2023-01-19
İBRAHİM OKUMAMIŞ
İBRAHİM OKUMAMIŞ     

Türkiye bir gariplikler ülkesi derim her daim. Her dönem olurdu ama son dönemlerde garip gureba işlerin yapıldığı, enteresan enteresan gelişmelerin yaşandığı ülke haline geldik.

Bu kimden kaynaklanıyor belli değil.

Kimin ne yaptığı belirsiz. Devlet engelleri ve yasakları kaldırmak için çalışırken hiç umulmadık bir yerden YASAKÇI ZİHNİYET hortlayıveriyor.

Ben oldum olası YASAK kelimesi, YASAKÇI ve İSTEMEZÜKÇÜ zihniyeti tasvip etmem ve sevmem.

Hele hele yıllardır sporun içinde yer almış biri olarak YASAK zihniyetini hoş karşılamam. Bu hassasiyetimden midir nedir hep YASAKÇI ZİHNİYET karşıma çıkar durur.

Bunun en bariz örneklerinden birini dün yaşadım. Hem de devletin bir kurumundan. Hem de sporla ilgili olanından... Türkiye Kayak Federasyonu’nun YASAKÇI ZİHNİYETİ ile karşılaştım.

Hayatında kayak takımını ayağına takmamış, kayağı sadece çocukluğunda evinin önünde oluşan buzda kızak yaparak tanımış birisi olabilirim amma bu kayağı bilmediğim anlamına gelmez.

Türkiye Kayak Federasyonu bünyesinde 17 yıl sonra yani 2019’da oluşturulan Senkronize Kayak Milli Takımı, aynı yıl ABD’deki Dünya Senkronize Kayak Şampiyonası’na katıldı.

Ünlü iş insanları, bilim insanları, doktorlar, sanatçılar ve kayak sporuna gönül veren isimlerden kurulu bu takım, Türkiye’nin adını gururla karla kaplı zirvelere yazdırmıştı.

Pandemi falan derken ara verilen yarışlar için yeniden hazırlıklar başladı. Bu minvalde takım yeniden harekete geçmiş ve Uludağ Kayak Merkezi’nde bir yarışma düzenlemek istemiş.

Vay anam vay...

Siz misiniz böyle bir başvuru yapan!..

Çat hemen İSTEMEZÜKÇÜ ve YASAKÇI zihniyet düğmeye başmış.

Yanıt; alel acele, ben diyeyim 7, siz deyin 6 satır bir yazı ile, “TALEBİNİZ UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR” şeklinde gelmiş.

Senkronize Kayak Milli Takımı’ndan oluşturulan sporcuların öncülük ettiği bir yarışma bu ha. İsteseler izin almadan da yapılabilecek özel bir organizasyon bu.

Hani takımın tek isteği resmi bir hüviyet içinde olsun ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun koruyucu, kollayıcı, kucaklayıcı şemsiyesi altında bu yarışma yapılsın isteniyor.

Şu garabete bir bakar mısınız? Yıllar sonra bir takım kuruyorsunuz.

Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan bu insanlar 4 yıl önce ABD’ye gidip yarışarak Türk bayrağını zirveye çeksinler,sonra gel bu insanlara

“YASSAK KARDEŞİM (UYGUN GÖRÜLMEDİ)” de...

Sormak lazım, “Bu ülkenin başındakiler; Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı engelleri ÇATIR ÇATIR yıkarken siz hangi kafayı yaşıyorsunuz Allah aşkına!!!”

Bırakın bu işleri beyler.

Dünya uzaya giderken siz bir MİLLİ TAKIMA köstek oluyorsunuz. Hele hele MİLLİ SPORCULARDAN korkmak da neyin nesi yahu.

Siz korkudan kendinize BUZ DAĞLARI kurmuşsunuz. Yarın öbür gün o BUZLAR eriyince siz de o sel sularına kapılıp giderseniz şaşırmayın.

Hadi aklınızı başınıza alın ve 7 satırlık yazınızı hiç gönderilmemiş sayın ve AKLISELİM doğru bir karar alıp, o KORKU DAĞLARINI kendiniz yıkın.

Kayağın önünü açın.

Yoksa dedim ya, “Bizde bu gariplikler bitmez” diye. Tıpkı deveye sorulan, “Boynun neden eğri?” sorusuna devenin “Nerem doğru ki” cevabı vermesi gibi.   

Ya deve doğru da

asıl yamukluk bizde mi

onu bilemiyorum…


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber