Geri

Vatandaş dikkat!!!

00:21:07 | 2023-01-10
ŞENOL KELEŞ
ŞENOL KELEŞ     

Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Önümüzde genel seçim var. Seçimde iki cephe yer almakta. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı.

Cumhur ittifakının adayı belli. Sayın Recep Tayyip Erdoğan.

Ancak millet ittifakı olan 6’lı masada aday henüz belli değil. 6 kişi ülkeyi yöneteceğiz diyorlar.

Bu nasıl mümkün olacak bunu ben de dahil, herkes merak ediyor.

Eskiden koalisyonlar vardı. Azınlık hükümetleri vardı. Şimdi de daha en başından ‘6’lı koalisyon kuracağız’ diye beyanatlar verilmekte.

Meral Akşener ‘ben başbakan olmak istiyorum’ diyor. Cumhurbaşkanı başkası olsun diyor. Ancak bu doğmayan çocuğa don biçmek gibi bir şey.

Şu anki partili cumhurbaşkanlığı sistemi buna uygun değil ki. Bunlar seçimi açık ara kazandık ve hemen parlamenter sisteme geçecek çoğunluğu sağladık sanıyorlar.

CHP kendi arasında birlikteliği sağlamaktan uzak görünüyor. Ekrem İmamoğlu olayında gördük ki; Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir tarafa iterek Meral hanım olayı sahiplendi. Alınan cezayı bile sevinerek, birbirlerine sarılarak kutladılar. Mağdur edebiyatının sınavı kazandıracağını sanıyorlar.

Şu anda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan medet umuyorlar.

Ülke neden bu hale geldi fiyatlar neden yükseltiliyor buna bakmıyorlar. Çünkü biliyorlar kimin yaptığını.

Hükümetin bu konuya biraz daha hassasiyetle yaklaşması lazım. Denetim mekanizmasını iyi işleterek, bu bilerek artırılan fiyatlara dur demesi lazım. Buna ağır cezai yaptırımlar getirilmeli. Öyle sadece birkaç şube kapatarak değil, zincir marketleri gerekirse tamamen kapatma kararı almalıdır. Ve ticaretten men etmelidir.

EYT ile birlikte devletin yükü iyice arttı. Mevcut emekli maaşlarına zam yaparken bu da çok önemli etki yaptı. Ben eğer EYT kararı olmasaydı emeklilere daha yüksek bir zam yapılacağından emindim. Fakat olmadı.

Sonuç olarak; zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde vatandaşlarımız sağduyulu olmak zorunda. Üzerimizde oynanan oyunlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bunlara dur demek ve ülkemizin bekası adına hareket etmek en büyük görevimizdir.


ETİKET :