Bursaspor’da kurtuluşa beş kala
Bursaspor bugün kongreye gidiyor. Hem de ne kongre! Önceki zaman dilimlerinde aday çıkmaması sonucu süreç geldi bugüne sıkıştı kaldı.
Kafalarda sorular, düşünceler tepişip duruyor. Gel gör ki cevap alacak, soru soracak muhatap ara ki bulasın. Süreç kaos ve puslu… Kim haklı kim haksız karışmış durumda. Yetkililer de doğruyu söylemiyor ya da söyleyemiyor veya söyletmiyorlar!
Bursaspor büyük camia… Evet, büyük camia! Büyük olduğuna herkes inanıyor ama küçük ufuklu beyinlerin elinde oyuncak olmuş, maddi bakımından ciddi borç yüküne batırılmış büyük bir camia!..
İşin ilginç tarafı kimse de çözüm üretmiyor. Üretmek için çabalayan varsa da tek tük, onlar da zaten ciddiye alınıp dinlenmiyor. Medyada yer almıyorlar.
Bursaspor da durum ne? Önce resmi bütün olarak görmek lazım. Resme bir bakalım!
Bursaspor’da mevcut yönetim kurulu daha önce iki kez genel kurul kararı aldı. İlkinde aday çıkmadı. Eğer bunda da çıkmasaydı ne olurdu?
Bakınız, yönetmelik ne diyor?
Toplantı (ilk denemede), çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında (toplantının yapılmasına engel teşkil edebilecek kavga, kargaşa, doğal afet vb.) başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.
Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.
“Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.” Bu cümleye dikkatinizi çekerim. Bir defadan fazla geri bırakılamaz; yani “İkinci genel kurul mutlaka yapılmak zorundadır” diyor.
Peki, şimdi Bursaspor bu genel kurulda Recep Günay başkan adayı olarak çıkmasa idi ne olacaktı? Şimdi de ona bakalım.
Genel kurul toplantısı yapılmazsa ne olur?
“Kanunda genel kurulun UZUN SÜRE toplanamaması haline değinilmiştir. Zira, genel kurulun uzun süreden beri toplanamaması halinde, ortaklardan veya şirket alacaklılarından biri şirketin feshini, şirket merkezinin bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesinden isteyebilecektir.”
Bu ne demek oluyor? Ne olacak! Bursaspor fesh olacak demektir. Yani kapanacak!
Bazı kişiler de şu iddialarda bulunmakta: “Fesih olamaz, kayyuma gider!”
Ona da bakalım… Yönetmeliklere göre;
Kayyum Nasıl Atanır?
“Kayyum, usulsüzlük yapıldığı belirlenen özel kurumlara ve şirketlere devlet el koyduktan sonra atanan yöneticidir. Bu yöneticiler mahkeme tarafından atanır. Atanan bu kişiler, makamlarının kendilerine verdiği yetki ve görevler çerçevesinde çalışmalarını sürdürür.” Peki, bu yönetim kurulunun böyle bir durumu var mı ki kayyum atansın? Yokkkk…
Demek ki Bursaspor’un kayyumluk işi yok çünkü yönetimin ne yolsuzluk ve ne de usulsüzlüğü var; ayrıca kendileri de istifa etmediler ve altı ay süre içinde gitmek haklarını erkene alıp ikinci genel kurul kararı aldılar. Kayyumluk bir durum şu an Bursaspor için geçerli değil!
Herkesin kafasındaki soruyu ben buradan sorayım o zaman. Neden Bursaspor genel kuruluna aday olan Recep Günay’ı “İşte sen yetersizsin, Bursaspor sana mı kaldı?” gibi, bir çok yaralayıcı ithamlarda bulunuyorlar? Kimsenin aday olmadığı yerde 100 imza toplayabilen Recep Günay acaba yukarıda yazdıklarıma göre Bursaspor’u fesih ihtimali tehlikesini bildiği için kendini ateşe atıyor. Yoksa hava için mi? Bu borcun altına hangi akıllı girer? Bursaspor’u fesih sürecinden kurtardığı için iyilik mi yapmış oluyor yoksa kötülük mü? Yoksa Bursaspor’u ipten alan kişi mi?
Cevaplarınızı duyar gibiyim… Recep Günay babamın oğlu değil ama hamlesi doğru… Teşekkür etmemiz lazım ona. Ayrıca O’nun başkanlık yaptığı dönemi de araştırdım; bir kuruş hırsızlık olmamış. Olsaydı herhalde kenar mahallede değil de villalarda otururdu diye düşünüyorum.
Bursaspor hakkında çok kişi bilerek ya da bilmeyerek “Recep Günay’a mı kaldı bu kulüp! Ona kalacağına genel kurul olmasın” demesi kulübün kapanmasını istemiş olması… Diye düşünenlerdenim. Keşke Ali Ay gibi Bursaspor’dan çuval dolusu alacağı olanlardan biri aday olsaydı da bu yorumları yapmamış olsaydım.
Bir başka konu daha var. Diyelim Bursaspor fesih oldu. Bursaspor’un kullandığı Vakıfköy, Özlüce tesislerinin kullanım hakkını kimlerde alacak. O devasa yerleri? Yerler Büyükşehir’in diye biliyorum. Buralar milyar dolarlık, paha biçilemez yerler! Acaba Büyükşehir bu yerlere farklı bir proje mi düşünüyor? Ya da “Bursaspor’u yaşatacağız” diye, duyduğuma göre 40-50 kişi bir araya gelerek kurulan Bursaspor 1963 FK adındaki oluşuma mı verilir! İsminde Bursaspor var; bu baskı unsuru yapılıp kullanım hakkı alınmak istenir mi? ‘Bu kulübü kuran kişilerin kim olduklarını merak ediyorum. Hatta Bursaspor ile bağlantıları var mı?’ sorusunu sorarak, şeytan ayrıntılarda gizlidir sözünün arkasına sığınarak beyin fırtınası yapmış olayım.
Süper Lig’den düşerken yaşananlar, 1. Lig’den düşerken Bandırma yenilgisi hep basit ilişkilerle çözülebilecekken, çözülmeyip diplere inen bir Bursaspor yüreklerimizi dağlamaya bakalım ne kadar süre daha devam edecek.
Kısaca “şapka düştü kel göründü” derler eskiler. Bursaspor dibe vurdu. Koskoca şehir için 60 milyon dolar aslında borç değil. Altyapıdaki oyuncuları değerlendirsen o paranın mislisi kazanılır. Ama Bursaspor sevdalısı güvenilecek adam gibi adamlar lazım Bursaspor’un başına. Her ay şeffaf mali açıklamalar başta olmak üzere her faaliyetin paylaşıldığı aylık bilgilendirmeleri , Bursaspor aleyhine yapılan haksızlıkları, varsa tehditleri ortaya döken bir başkan ve yönetim.
Bugün 2 Temmuz. Üstte yazmaya çalıştığım bilgiler ışığında Bursaspor’un yeniden diriliş, silkiniş günü olacak diye düşünüyorum.
Recep Günay'ın aday olmasıyla fesih tehlikesi şimdilik yok edildi.
ETİKET :