Geri

İnsan kafasına göre takılamaz

08:39:41 | 2023-08-04
ALİ YAZIR
ALİ YAZIR     

Hayatımda, mümkün bütün zihinsel ve fiziksel tecrübelerin her bir rengini, tonunu ve her çeşidini tüm insanlar gibi hep yaşamak istedim.
Ama bu yaşıma kadar gördüm ki; Olmak istediğim her şeyi olmam, yaşamak istediğim bütün hayatları yaşamam, İstediğim bütün yetenekleri kendimde geliştirmem de mümkün değil.
Doğa öyle bir sistemle çalışır ki, her canlının bir görevi vardır
Mesela; Uğur böceklerinin görevi, bitkilerde ki zararlı böcekleri yok etmektir...
İnsanoğlu ne yapıyor, tarım ilaçları ile uğur böceklerini yok ediyor.
Hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz ve kendi hayatları içinde özeldirler.
Kafamız, zihnimiz, aklımız ve yenilik üretme yeteneğimiz doğumumuzdan bu güne hiç durmadan gelişiyor.
Yine de
“Dünyada en güçlü olanın değil değişen şartlara en iyi uyum sağlayanlar hayatta kalmakta” Çünkü dünyamızdaki biyolojik sistem böyle kurgulanmıştır.
Biz insanlar diğer canlılar gibi kafasına göre takılabilecek ve canlılık kurallarından bağımsız bir canlı değil; tam tersi o sisteme göbekten bağlı, tüm canlılıkla aynı hücresel kökeni paylaşan ve bunu fark ettiği oranda doğru yaşayabilecek özel bir canlıdır.
İnsan bu biyolojik canlılık ahengi içinde nadide bir enstrümandır. Ne mutlu bu mükemmel orkestrada çıkardığı güzel sesle bütünleşen insanlara.

*

Mutlu insanları siz arayıp bulun ki dünyanız değişsin.
Beyninize yeni bir kapı açacak, size değer katacak insanla bir araya geldiğinizde yeni bir şey öğrenirsiniz, düşünürsünüz. Düşünceleriniz farklı yeni bir boyut kazanır. Yaşadıklarınız ve bu düşünceler yüzünüze yansır. Yüzü ifadesiz olanlar ile dostluk zordur. Bir İnsanın gönül derinliğini gözleri ele verir. Gözlerinin ifadesi aslında içteki ruhumuzun dışa vuran bir yansımasıdır. Güzel bakıp güzel görebilenlerin gününü tebrik ederim.

*

Çevremizdeki canlı ve cansız her şeyin bizden ortak bir parça taşıdığını ve bizim çevremizdeki her şeyle derinden bağlantıda olduğumuzu anladığımızda, kendimize ve her şeye bakışımız kökten değişmeye başlar. İşte insan olmak, içinde bulunduğu bu eşsiz sistemin bir parçası olmayı esas alan, yaradılışının farkında olmak demek olduğunu kavramaya başlarız ve huzur bizimle bütünleşir. Huzur içinde hayatını dizayn edenlerin günü kutlu olsun.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber