Geri

BURSASPOR YÜZÜNDEN İNCE HESAP UZMANI OLDUK

00:02:20 | 2022-05-14
ALİ YAZIR
ALİ YAZIR     

Bu sezon büyük sıkıntılar taşıyan  Bursaspor'da ligdeki son 2 hafta oynanacağı Bandırmaspor ve Menemenspor karşılaşmalarını kazanırsa diğer takımların durumuna bakmadan 47 puan toplayarak İkili averaj ya da genel averaj durumlarına bakarak Bolu, Altınordu, Kocaeli hatta Kocaeli Adanaspor’u yenerse Adanaspor’u da geçerek ligde kalmayı garantileyecek ve derin bir oh çekecek!

Aynı puanda bulunan Kocaelispor son iki maçını farklı skorla galip gelmesi halinde; genel averajını bizden daha iyi duruma getirirse bu kez de Bursaspor son iki maçını kazandığı zaman, en kötü ihtimalle Adanaspor'un ve Bolu – Altınordu ikilisinin son hafta oynayacağı maç sonucu ne olursa olsun yine bu takımların önüne geçecek ve yine ligde kalabilecek.

Bursaspor (41 puan) genel averaj -9

Eğer Bursaspor;

Bu iki maçtan hiç puan alamazsa; 41 puanla lige kesin olarak veda edecek.

İki maçtan bir veya iki puan alırsa: 42-43 puana ulaşır. Bu durumda Kocaeli iki maçında en fazla bir puan Altınordu ise iki maçtan sıfır puan toplarsa Genel averajla üstünlük kurduğu Kocaeli ve Altınordu’yu geçerek ligde kalabilecek.

Özetlersek; İki maçtan toplanacak toplam 47 puan bizi kesin olarak ligde bırakacak.

Şimdi diğer takımların durumlarına da bakalım.

Menemenspor: 38 puanlı genel averajı -12.

Oynayacağı son iki Gençlerbirliği ve Bursaspor maçlarından Bir veya iki puan alırsa kesin küme düşer. Kocaeli, Bursaspor ve Altınordu’nun oynayacakları iki maçtan da en fazla birer puan almaları durumunda, Menemenspor bu iki maçtan 6 puan alırsa puanı 44 olur ve kümede kalır. Ayrıca bu ihtimallere Boluspor ’un ise son iki maçını kaybetmesi de dâhil.  Kümede kalma ihtimali en düşük takım Menemenspor. 

Kocaelispor: 41 puanlı genel averajı -11.

Bu hafta 51 puanlı 6 sıradaki play-off kovalayan Eyüpspor ile deplasmanda oynuyor. (Eyüpspor’un bir altındaki takım 49 puanlı 7 sıradaki Tuzlaspor ise deplasmanda Manisa futbol kulüp ile oynayacak.)            Son hafta ise 45 puanlı Adanaspor ile sahasında oynayacak.

Kocaelispor:  Keçiören’e karşı ikili averajda üstün.  Altınordu’ya (-17)  genel averaj olarak üstün olduğu için eğer son iki maç sonunda bu takımlarla eşit puana sahip olursa kümede kalabilecek. 

Ancak; Bolu’ya karşı ikili averajda kaybediyor. Gençlerbirliği’ne ikili averajda kaybediyor. Bursaspor’a (-9)  karşı genel averajla 2 gol ile kaybediyor. Denizli’ye ikili averajda kaybediyor. Manisa futbol kulübüne karşı genel averajda kaybediyor.  Bu takımlarla puanlar eşit olursa bu takımların altında kalıyor.

 Kocaelispor İki maçı da alırsa 47 puan yapsa dahi aşağıdaki ihtimallerin olması lazım.

--Bursaspor oynayacağı Bandırma ve Menemen maçlarında alacağı toplam puanlar 47 den az olursa,

-Boluspor iki maçtan en fazla iki puan alıp puanı 45-46 da kalırsa,

--47 puanlı Keçiörenspor son iki maçını kaybederse , (Çünkü Bursaspor ve Kocaelispor’un ikili averajları Keçiörenspor’dan daha iyi.)

-Altınordu son iki maçında dört ve daha az puan toplarsa,

- Gençlerbirliği Menemen ve Ümraniyespor maçlarından sadece bir puan alırsa,  

-Denizlispor,  Ümraniye ve Erzurumspor ile oynayacağı İki maçtan bir puan alırsa,  

- Manisa futbol kulübünün oynayacağı tek maçtan puan almaması durumunda Kocaeli kümede kalabilir.

Kocaelispor’un kümede kalma şansı kendi elinde olmadığı için diğer takımların alacağı sonuçlara göre belirlenecek. İşi zor olan takımlardan biri.

Altınordu ( 42 puan) genel averajı -17

Bu hafta sahasında Balıkesir ile oynuyor. Kazanırsa 45 yapar son maçını Boluspor ile oynayacak. Yenerse 48 puan ile kümede kalır.

Boluspor’a yenilirse;

Puanı 45 de kalır berabere kalırsa 46 yapar. Küme düşebilir. İki maçını da alıp puanını 48 yapması lazım. Çünkü Bursaspor’a ve Kocaelispor’a, Denizlispor’a karşı genel averajla kaybediyor. Manisa futbol kulübüne genel averajla kaybediyor. Keçiörenspor’a karşı ikili averajla kayıp. Sadece Adanaspor’a karşı ikili averajda üstün.  Altınordu için tehlike çanları çalıyor.  

Boluspor (44 puan)  genel averaj -4

Bu hafta Ankaragücü ile Ankara’da oynayacak. Yenerse 47 yapar. Son hafta Altınordu ile evinde oynayacak en az beraberlikle 48 puanı garantilemesi lazım. Eğer,

Boluspor Ankaragücü’nden üç puan alıp evinde Altınordu’ya yenilirse, Altınordu Balıkesir maçından alacağı üç puanla puanını 48 yaparak ligde kalır. Boluspor için ikili ve genel averajlar çok önemli. Boluspor;  Kocaeli,  Keçiören’e ve Gençlerbirliği’ne karşı ikili averajda üstün. Bursaspor, Manisa, Adana’ya ve Denizli’ye ikili averajla kaybediyor. Averajı iyi olduğu takımlar ile eşit puanı yakalaması Bolu’yu kümede bırakacak.

Eğer Boluspor son iki maçtan sadece bir ya da iki puan toplayabilirse kümede kalması zorlaşacaktır.

 Gençlerbirliği 45 puan genel averajı -10

Gençlerbirliği Menemen ve Ümraniyespor ile oynayacak. Eğer bu iki maçtan bir puan alırsa küme düşebilir. Puanı 46 olur yetmez. En az iki maçtan üç puan ligde bırakır.

Denizlispor (45 puan)  genel averaj -8.

Bu hafta Ümraniye deplasmanına gidiyor. Sonra içerde Erzurumspor ile oynayacak. İki maçtan alacağı üç puan Denizli’yi ligde bırakır. Bir ya da iki puan alırsa küme düşme tehlikesi var.

Adanaspor (45 puan)  genel averaj -1.

Sadece bir maç oynayacak.  O da Kocaelispor ile deplasmanda.  Adanaspor’a Kocaeli maçından alacağı 1 puan yetmeyebilir. Üç puan almak zorunda. Üç puan Adanaspor’u ligde bırakır. Bolu-Altınordu, Bursaspor-Menemen maçlarının sonucunu beklemek Adanaspor için büyük heyecan yaratacak.

Manisa Futbol Kulübü (46 puan) genel averaj -2.

Manisa futbol kulübünün sadece bir maçı var. Bu hafta kendi sahasında 49 puanlı play-off mücadelesi veren Tuzla sporu konuk edecek. Son hafta bay.  Bu maçta bir puan alırsa küme düşebilir. Düşme ve kalma durumu belki de ikili ya da üçlü averaj sistemi ile netleşecek. Üç puan alırsa kümede kalacak.

Keçiörenspor (47 puan) Genel averaj -1.

47 puanlı Keçiörenspor bu hafta play-off’u garantileyen Erzurumspor (57)  ile deplasmanda oynuyor. Keçiören son hafta süper lige çıkmayı garantileyen Ankaragücü ile sahasında oynayacak. Eğer Keçiörenspor bu iki maçtan 1 puan bile alırsa kümede kalacak. İki maçı da alırsa 53 puana çıkar. Eyüp ile Tuzlaspor kalan iki maçlarını kaybederlerse Keçiörenspor, play-off şansını dahi yakalayabilir. İki maçını kaybederse Küme de düşebilir. Bu hafta çok ilginç sonuçlara gebe.

-Çünkü Bursaspor ve Kocaelispor’un ikili averajları Keçiörenspor’dan daha iyi.

Bursaspor için durumu bir kaz daha özetlersek;

Bursaspor, Kocaelispor’a ve Altınordu’ya karşı genel averajla (-17) üstün.  Boluspor’a ve Gençlerbirliği ikili averajda üstün. ( Gençlerbirliği eğer iki maçından ( Menemen ve Ümraniyespor )  bir puan alırsa küme düşebilir. Puanı 46 olur yetmez.  Denizlispor’a karşı da Bursaspor’umuz ikili averajda üstün. Denizlispor Ümraniye ile deplasmanda oynarken Erzurumspor ile kendi evinde oynayacak. İki maçta eğer bir puan alırsa küme düşebilir. Sadece Adanaspor’a karşı Bursaspor ikili averajda kaybediyor. Adanaspor (45 puan) bir maç oynayacak o da Kocaelispor ile deplasmanda.  Adanaspor’a Kocaeli maçından alacağı 1 puan yetmeyebilir. Manisa futbol kulübüne ( 46 puan)  karşı Bursaspor ikili averajla üstün. Manisa’nın da bir maçı var. Bu hafta kendi sahasında 49 puanlı play-off mücadelesi veren Tuzla sporu kendi sahasında konuk edecek. Bu maçta bir puan alırsa küme düşmesi ikili ya da üçlü averaj sistemi ile netleşecek. Üç puan alırsa kümede kalacak. Bursaspor Keçiörenspor’a karşı ikili averajda üstün. Keçiören iki maçta da puan alamazsa 47 de kalır.

Benden bu kadar.

Haydi, Hayırlısı bakalım.

Bursaspor başaracak. Başarmak zorunda.

 Not: Liglerdeki Averaj sistemi aşağıdadır.

a) Aynı puana sahip takım sayısı iki ise;

I. Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır,

II. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

III. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır 

IV. Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

V. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

VI. Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak tek maçlı eleme usulü uygulanacak bir müsabaka neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

b) Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise;

I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)

II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır. 

V. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır.

VI. Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

VII. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

VIII. Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde TFF tarafından belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak müsabaka(lar) neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.


ETİKET :