Geri

BURSA VE 17 İLÇESİNE YAKIŞIR KALİTE MEYDANI

00:21:45 | 2022-08-07
AHMET KUNDAKÇI
AHMET KUNDAKÇI     

Düne kadar belki Bursa’da kalite denilince akla gelirdi Mustafa Karaman adı ama artık sınırları aştı. Türkiye’de bir marka haline gelmeye başladı. O ise tüm mütevazılığını koruyor… ‘Kaliteşehribursa’ adını tescil ettirebilmek için canla başla çalışıyor.

Son olarak da “Konu; Kalite Meydan Projesi Hk.” diye başlayan ve Bursa’nın merkez dahil 17 ilçe belediye başkanına yönettikleri bölgenin uygun görülebilecek herhangi bir yerine ‘kalite meydanı’ yapılmasını isteyen bir dilekçe yazıyor.

Bunun neden olması gerektiğini, kalite meydanı adının sadece tabeladan ibaret olmaması için de neler yapılması gerektiğini tek tek sıralıyor. İşte Karaman’ın Büyükşehir başta olmak üzere 17 ilçeye yazdığı dilekçesi…

 

… BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere, Dünya'da yayınlanan ilk standard olan "Kanun Name - i İhtisab-ı Bursa" Bursa'da hayata hazırlanmış, Sultan II. Beyazit Han tarafından da uygulamaya konulmuştur.

Aslı Topkapı Revan Kütüphanesinde bulunan bu standardın, dünyada yayınlanan ilk Standard olduğu, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) tarafından kabul edilmekte ve bu açıdan Bursa, Uluslararası kalite camiasında haklı bir unvana sahip bulunmaktadır.

 

Kalitenin, Standardın, Standardizasyonun merkezinin Bursa olduğu, bu kadim şehrin kalite alanında yapmış olduğu çalışmalarla örnek teşkil ettiği herkesin kabul ettiği bir husustur.

-    Kaliteye dikkat çekmek,

-    Temiz kalite anlayışını toplumun her kesimine yaymak.

-    Belediyemizin kalite ile ilgili çalışmalarına ve milli belgelendirme kuruluşumuz olan TSE'den almış olduğu belgelerle kaliteye verdiği önemi kamuoyuna sürekli olarak hatırlatmak.

-    Dünya'da bir ilki gerçekleştiren Sultan II. Beyazit Han nezdinde ecdadımızı hem anmak, hem de gündemde tutmak.

-    Yaşam kalitesinin artması için kaliteye hafızalarda tutmak.

-    Tüketici bilincini arttırmak,

-    Toplumun dikkatini kaliteye çekmek ve kalitenin önemi konusunda algı oluşturmak amacıyla;

-Belediye sınırlarınızda bulunan merkezi bir alanda "Kalite Meydanı" oluşturulması hususunu arz ve teklif ediyoruz.

Mustafa Karaman/Kalite Birliği Başkanı

 

Bu çağrıyı yapıp imzayı attıktan sonra Karaman daha önemli notları hatırlatmayı ihmal etmiyor. Kalitenin de kalitesi için bu meydanın taşıması gereken özellikler için yapılması gerekenleri de sıralıyor.

 

Not:

"Kalite Meydanı"

1. Oluşturulacak olan alanda Sultan II.Beyazit Han'ın resmi bulunacak.

2. " Kanun Name - i İhtisab-ı Bursa " Standardından bir metin yazılı olacak.

3. Geçmişten günümüze kalite yolculuğunu hatırlatmak üzere, belediyemizin TSE'den almış olduğu belgelerin fotoğrafları sunulacak.

4. Alanın belli bölgelerine, tüketici bilinci ile ilgili görseller asılacak.

5. Kalitenin önemine dönük afişler sergilenecek.

6.  Yerli ürünlerin tüketiminin önemine dair materyaller konulacak.

7. Yabancı marka hastalığına karşı veriler sunulacak.

8. İsrafın zararlarına dikkat çekilecek.

9. Özellikle çocukların anlayabilecek, algılayabilecek olduğu kalite bilincinin arttırılmasına dönük görseller bulunacak.

10. TSE belgeli ürünlerin faydaları anlatılacak.

11. TSE markası taşıyan ürünlerin can ve mal güvenliğine dikkat çekilecek.

 

Gönülden çalışma denilince akla gelebilecek insanların başında geliyor Mustafa Karaman ve arkadaşları…

Ömrünün 30 küsur yılını TSE çatısında kaliteye adayan şimdide ‘kaliteşehribursa’ diye gece gündüz konferans, seminer, şehir kovalayan Karaman’ın sesine Büyükşehir başta olmak üzere diğer belediyelerimizin ses vereceğine inanıyoruz… İnegöl’den Mustafakemalpaşa’ya, Orhangazi’den Keles’e kadar sevgili belediye başkanların ‘Karaman=kalite’ olduğunu bildiğini ve hiçbir madde menfaat gözetmeden samimiyetle bu yola baş koyduğuna bizler kadar eminiz…

Bu arada bir hatırlatma da benden… Bu kadar kalite peşinde organizasyon yaparken ‘değirmenin suyu nereden geliyor’ diye soran olursa…

Kısacası Karamanoğlu’nu akçeli işlerde gördüğünüzün belgesini bana yollayın hesap sorma işini bana bırakın…

Kendisini, hani tabiriyle kısa pantolonlu yırtık patlak top peşinde koştuğumuz günlerden beri tanırız… Elbet kendi payımıza gerekeni yaparız…


ETİKET :   haberbursaliderliderbursagündemsondakika