Geri

Randevular Ankara sonrasına

00:04:53 | 2023-03-17
AHMET KUNDAKÇI
AHMET KUNDAKÇI     

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nde milletvekilliği eskisi kadar popüler midir, değil midir? Bilinmez ama 14 Mayıs için tüm şehirlerde, tüm partilerde hareketlenmeler küçük küçük başladı.

 

Bürokratlar görevlerinden ayrılıyor...

 

Parti teşkilatlarından ‘artık görev yerim Ankara olmalı’ diyenler istifalarını sunuyor. AK Parti’de en çok merak edilen isim ise Faruk Çelik… Çelik kendisini arayan dostlarına ‘Ankara’daki görüşmelerin bitmesinden sonrasına randevu verebileceğini söylüyor.

 

Çelik’in adı biliyorsunuz Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçiyordu… Bursa’nın ağır abisi için bakalım son karar nasıl çıkacak… AK Partililer kadar tüm Bursalılar da merak ediyor.

   
                                ***

AK Parti’de ilk istifalar ilçelerden geldi. Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit, Gürsu ilçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu, Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem vekillik gömleğine soyunanlardan.

İl Başkanı geleneğinde ise Davut Gürkan adaylık için bir düşüncesi olmadığını söylerken, başvuruda bulunacak aday sayısının yine 300-350 arasında olabileceğini söyledi.

Gürsu’nun önceki dönem belediye başkanlarından Orhan Özcü, Osmangazi eski ilçe başkanlarından Ali Yılmaz, Osmangazi ve Büyükşehir Meclis Üyesi Murat Demir, Kestel ve Büyükşehir Meclis Üyesi Hicran Başkök, Yıldırım İlçe eski Başkanı Ali Erbay şimdilik görünen isimler arasında… AK Parti’de başvurular 22 Mart’a kadar uzatılmış durumda…
                        

                                ***

MHP’nin ağır topları olarak şu an Fevzi Zırhlıoğlu ve Muhammet Tekin, Gürsu Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal, İnegöl eski ilçe başkanlarından Aytekin Torun, Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfü Taşçı da göreve talip olanlardan… MHP’den aday adaylığı planı yapan isimlerden biri de Dağ-Der Başkanı Yaşar Türk…


ETİKET :