Geri

Bu kadroyla çok zor!

22:25:38 | 2022-09-05
TOLGA ÖZTAŞ
TOLGA ÖZTAŞ     

Bursaspor için TFF 2. Lig deneyimi farklı bir maçla başladı.

Herkes için umutsuz bir sezon başlangıcı olsa da Afyon’da oynanan Hes İlaç Afyonspor-Bursaspor maçı bizlere çok önemli bir gerçeği gösterdi.

Bu ligde teknik taktik düşünmeye çok fazla gerek yok. Fizik kondisyonun iyi olduktan sonra pozisyon almayı iyi bilen bir kaleci, bir tane kule stoper, pas yapabilen orta saha ve pozisyon gelince atan 1 golcü ile çok büyük işler yapılabilir.

Tahsin Tam’ın öğrencileri Afyonspor karşısında ilk yarı hiç risk almadı. Topun arkasında durdukları zaman pozisyon vermediler.

Ayrıca Eren Güler’in yakaladığı bir pozisyonda düzgün vurabilse Timsah soyunma odasına 1-0 önde girebilirdi.

Ancak çok iyi kamp dönemi geçirdiği iddia edilen Bursaspor nedense ilk devrenin son 5 dakikası adeta bitti tükendi.

Üst üste rakibe verilen pozisyonlarda kaleci Canberk Yurdakul hata yapmayarak gole izin vermedi.

Buna rağmen ikinci yarıya Bursaspor daha iyi başlayan taraf oldu. Ancak Yeşil Beyazlıların tecrübelileri Hasan Ayaroğlu, Enver Cenk Şahin ve Kubilay Sönmez’in maça ağırlığını koymak yerine her pozisyon sonrası birbirine serzenişini gördük.

Bu oyuncuların normalde en etkili ayaklar olması gerekirken maalesef öyle olmadı. Özellikle Hasan Ayaroğlu ve Enver Cenk Şahin üretkenlikten çok uzak gözüktü.

Rakipte Olcay Şahan baştan sona, Atakan Üner de maça girdikten sonra çok etkili oldu. Nitekim de 2021’de futbolu bırakan Olcay Şahan 1 yıldan fazla süredir maç oynamamasına rağmen Afyonspor’un ataklarında ön plana çıkan isim oldu.

Günün en başarılı ismi Canberk Yurdakul 87. dakikada ilk pozisyonda yine gole izin vermezken, İsmail Doğan’ın düzgün vuruşunda topa dokunsa da gole engel olamadı.

Maalesef Bursaspor 2. Lig’e mağlubiyetle başladı.


HALEN ÇOK GEÇ DEĞİL

Türkiye’de transfer dönemi Perşembe gününe kadar açık.

Bu kadro bir nebze umut verse de sadece kümede kalmaya oynar. O yüzden Bursaspor yönetimi ne yapsın etsin tahtayı açsın. Oyuncu kaldı mı bilmiyorum ama bu takımım büyüklüğünü göstersinler.

Yoksa Bursaspor 2. Lig’de bile günyüzü göremeyecek bir kulüp olmaya doğru gidiyor.

Para yok, destek yok diyerek görevde kalacaklarsa bence görevde durmalarının anlamı da yok.

Son günlerde durmadan tahta konusunu kökten halledecek çözümler bulunacağına dair söylemler duyuyoruz. Ancak aynı Bursaspor yönetimi çok değil 2 hafta önce yaptığı basın toplantısında, “Biz tahtayı açabilecek olan bir aday varsa bırakmaya hazırız” diyordu.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu beyler?

Bursaspor Kulübü kimsenin oyuncağı değildir. Bunu sakın unutmayın…

 

AKIL SAĞLIMIZI KORUMALIYIZ

Daha önce Süper Lig ve 1. Lig’de Bursasporlular olarak spikerlerden en çok şikayet edenlerin başında geliyorduk. Ama yine Hes İlaç Afyonspor maçı bizlere çok farklı bir gerçeği daha gösterdi. Direkt rakip takımın youtube kanalından izledik.

Tüm Bursasporlular hem anlatıma hem de yorumlara çok sinir oldu.

Evet belki Afyonspor Youtube kanalı olabilir ama insanın birazcık da mesleğine saygısı olmalı. Tamam pozisyonlarda heyecanlanabilirsiniz ama direkt Bursasporlu oyunculara, “Kendini yere bıraktı, Hemen ayağa kalktı, Top aslında onlardan çıkmıştı” gibi yorumları gerkesizdi.

Eğer burada olacaksak bunlara maalesef alışmamız lazım. Çok zor ama inşallah Bursaspor bu sezon buradan kurtulur da bizim de çilemiz sadece 1 sezon sürer.


ETİKET :   bursasporbursatfffutbolafyonspor