Geri

VURA VURA ÇIKARIZ!

11:18:46 | 2022-06-11
TOLGA ÖZTAŞ
TOLGA ÖZTAŞ     

Bursaspor’da uzun süren bir sessizliğin ardından ilk hamleler geçtiğimiz gün geldi.

Geçtiğimiz sezon TECO Karacabey Belediyespor’u düşme hattından alarak play-off finali oynatma başarısı gösteren Tahsin Tam, Yeşil Beyazlı takımdaki yerini sonuna kadar haketti. Tam için şu an tek soru işareti transfer tahtası açılmazsa ne yapacağı…

Belki daha yokluk içindeki takımlarda çalıştı tecrübeli antrenör ancak özellikle geçen sezon Karacabey’de yaptıklarında oyuncu havuzundaki isimleri kadrosuna katmasının etkisi çok büyüktü. O yüzden hem elde kalacaklar hem de tahtanın durumu çok önemli.

Gelelim İsmail Ertekin’e…

Kurt hoca buraların en ideal isimlerinden bir tanesi. Bursaspor’un yaptığı paylaşımda belirttiği gibi, “Diriliş Sezonu” olan kritik yılda takıma çok önemli katkıları olacaktır. Daha önce Bandırmaspor ve Balıkesirspor ile yaptıkları halen herkesin aklındadır. Tabii yine Sportif Direktör için en önemli şey transfer durumu.

Ertekin’in göreve gelmesiyle Timsah’ta transfer tahtasının açılacağı yönünde olumlu fikirler oluşmaya başladı.

Nasıl olacak?

Nasıl açılacak?

Konularında önemli belirsizlikler olsa da önümüzdeki hafta bu konuda somut bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacak. Tahsin Tam ve İsmail Ertekin ikilisi de basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtlayacak.

Ayrıca dün Bursaspor’un yeni sportif direktörü İsmail Ertekin, Yeşil Beyazlı yönetimle Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde tahta ve transfer konusunda uzun saatler süren bir toplantı yaptı.

Tahsin Tam ve İsmail Ertekin ikilisinin önceliğinin transfer tahtasının açılması olmadığını da öğrendik. Bursaspor’un teknik patronları ilk olarak elde kalan isimlere odaklanıp, Vakıfköy’den gelen oyuncularla yapacakları ilk kamp döneminin ardından eksikleri belirleyecek.

Uzun zaman sonra Bursaspor’da yeni bir sezon planlaması bu kadar erken başlayacak. Zaten Yeşil Beyazlı camianın asıl gücü taraftarı ve şehrin bütünlüğü. Eğer bu sezon takım ile camia bütünleşmeyi başarırsa kadro ne olursa olsun bu takım vura vura lige çıkacaktır.

O yüzden artık önemli olan camiadaki herkesin üzerine düşeni yapması. Eski başkan ve yöneticilerin öncelikle alacaklarını silmesi bu konuda önemli bir start olabilir.

Tahta konusunda da ilk imza verenlerden olan Kubilay Kanatsızkuş’un mesela alacağını silmesi de bu kulüpten yetişmiş oyuncuların da bu kulüp için bir şeyler yapması adına önemli bir hareket olabilir.

Bu tarz yaklaşımlar olduktan sonra şehir de ciddi katkılarla Bursaspor’u yeniden ayağa kaldırır…


ETİKET :