Geri

ESKİ BAŞKANLARA YENİ ÖNERİ!

11:34:29 | 2022-07-25
TOLGA ÖZTAŞ
TOLGA ÖZTAŞ     

Bursaspor Kulübü tarihinin en kötü günlerini geçiriyor. Yarım asırlık camia sportif olarak ilk kez, adı 2. Lig olsa da 3. Lig seviyesinde mücadele edecek.

Sportif açıdan çöküntü yaşayan yeşil-beyazlılarda ayrıca mali tablo da oldukça kötü durumda. En son yapılan Bursaspor Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısında Bursaspor’un borcunun 1 milyar 3 milyon TL olduğu açıklandı. Gerçekten bu borcu bitirebilmek çok zor.

Eski başkanlara bir çağrı yapıldı. “Gelin borçlarınızı hibe edin” diye.

Ancak bu çağrıya direkt olarak hiçbir başkan “Tamam. Ben Bursaspor’a olan borcumu siliyorum” diye açıklama yapmadı. Evet para bizim olmadığı için şu an böyle konuşmak kolay ancak, eğer bu takım TFF 2. Lig’de de kalamazsa, transfer tahtasını açamazsa, mali açıdan düzlüğe çıkamazsa eski başkanlar o paralarının üzerine soğuk bir su içsin…

Aslında bütün borçlarını hibe etmeleri benim de içime sinmiyor ama gerçekten bir adım atmazlarsa ellerine hiç para geçmeyecek. O yüzden önce en çok kulübün borcu olduğu eski başkan Ali Ay bu konuda adım atmalı.

Ali Ay’ın bunun hesabını kitabını yapacak olan birçok adamı var. Kulüp başkanlığı döneminde de, takım 1. Lig’de mücadele ederken locasında da hep yanındaydılar.

Yalnız bu iş tek taraflı olmaz.

Bursaspor mevcut yönetim kurulu da adım atacak.

Mesela Ali Ay’a bir miktar ödeme yapılsın. Ali Ay da alacağından önemli bir kısmı kulübe hibe etsin ve kalan kısmı da 5 yıl ötelesin. Bu hamlelerden sonra herkesin borcuna göre eski başkanların alacak durumu böylelikle kapatılır. Bu durumda da herkes mutlu olur.

Aslında her dönem adı başkanlık için kulislerde konuşulan Ali Ay’ın çıkıp bütün borcumu siliyorum demesi elini güçlendirir ama dediğim gibi yanındakiler her zaman olduğu gibi daha iyi bilirler(!)

TAHTA OLMAZSA OLMAZ

Ömer Furkan Banaz yönetimi geldiği günden bu yana çok çalışıyor. Haklarını vermek lazım özellikle yönetimdeki Enes Can Demir gibi armaya aşık isimlerin olması Başkan Banaz’ı doğru kararlar vermeye itiyordur. Ancak tahta konusunda halen Ömer Furkan Banaz çok değişik düşünüyor.

Sayın Banaz eski yönetimler bu hatayı hep yapıyordu. Özellikle, “TFF gelirleri direkt temliklere gidiyor” diye açıklamalar oluyordu. Evet gitsin bunlar zaten borçları ödüyor sizin adınıza. Bir şekilde gelir gider kısmına ödenmiş borçlar olarak kayda geçiyor.

O yüzden bunları geçelim.

Tahtayı açmak demek borç yapmak değil, aksine borç ödemek, UEFA’da ve TFF’de gelecek dönemlerde olası – (eksi) puanların önüne geçmek demek. O yüzden siz siz olun gelin bu tahtayı bir şekilde açın.

Yoksa Bursaspor’un gençlerine herkes güveniyor ancak yazımın en başında söylediğim gibi Allah korusun eğer buradan da düşersek kulübün kapısına kilit vurulur.

Hem de sayın Sportif Direktör İsmail Ertekin de sadece mükemmel(!) bir açıklamayla altyapı direktörü değiştirmek için göreve gelmiş olmaz.

Buradaki engin tecrübeleriyle Bursaspor’u şampiyonluğa ulaştıracak oyuncu transfer yapar…


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber