Geri

Hayata ve Bursa’ya dair

00:21:07 | 2023-03-25
ŞEYDA GÜMÜŞ
ŞEYDA GÜMÜŞ     

Biliyor musunuz değerli okurlar? Kahraman olmak için olağanüstü şeyler yapmaya gerek yok. Yaşama güzel bir imza, güzel anılar bırakmak kahramanlık.

Her hafta yazdığım yazılarımda çoğu kez kahramanlıklardan ve kahramanlardan bahsettim. İlk yazımdan bu yana hem aklımda hem de yazma planımda olan kahraman kadınlardan bahsedeceğim bu hafta..

Son kahramanlıklarının öncesinde, yaptıkları diğer kahramanlıkları ve nasıl var olduklarını anlatacağım..

2005 yılında başlayan bir hikaye bu..

20 kadının hayatlarına bir imza atmak için gönül verdikleri bir şeyi hayata geçirdikleri, ardından Şef Dr. Aysel Gürel liderliğinde 175 kadına ulaşan müzikle sevgiyle örülmüş; başarının,gönüllülüğün hikayesi bu..

Hikaye Zonguldak’taki bir konserle başlıyor. Ardından Türkiye’nin pek çok köşesinde hatta yurt dışındaki bir çok konserle devam ediyor.

Öyle ki bu gönüllü kahraman ruhlu kadınlar; yurt dışında, Türk kadınının istediğinde her şeyi en başarılı şekilde yapabileceğini gösteriyor. Ülkesini hepimizi gururlandıracak şekilde temsil ediyor.

Hiçbir müzik hatta sahne tecrübesi olmayan 175 kadın sevgiyle bir araya geliyor. Hem birbirlerini hem gerçekleştirdikleri kahramanlıkları severek daha çok çalışıp, daha çok özveri göstererek öyle projelere imzalar atıyorlar ki onlar: Bursa Nilüfer Kadın Korosu, sadece Bursa’nın sadece Türkiye’nin değil dünyanın,

eşini görmediği bir koro oluyor.

Tamamen amatör, daha önce hiç sahneye çıkmamış, şarkı söylememiş 175 kadından oluşan bir koro daha yok. Dünyada yok.

Yirmili yaşlardan yetmişli yaşlara kadar şarkı söylemek isteyen 175 kadın bir araya geliyor ve art arda kahramanlıklara imza atıyor. Kendi hayallerini gerçekleştirirken pek çok hayata dokunup pek çok insanın hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı oluyorlar.

Bu kahramanlık hikayesinde Şef Dr. Aysel Gürel’in varlığının, liderliğinin ve sevgisinin çok önemli olduğunun da altını çizmeliyim. Hayalin tohumunu eken ve eserini büyütürken her detayı nakış misali işleyen Şef..

Köy okullarının yapımından tutun, özel çocuklara, pek çok hasta derneklerine, cezaevindeki kadınların motivasyonlarına, Mehmetçik Vakfına, huzur evlerine kadar saymakla bitmeyecek kadar çok kurum ve kuruluşa destek verdikleri konserler organize edip, sahne alan bu muhteşem kadınların; neredeyse hemen her tür müzikle ve neredeyse hemen her dilde konser verdiklerini de söylemem şart.

Hayal gibi geliyor değil mi?

Bilin ki gerçekleşmiş hayaller bunlar..

Her birini tanımaktan ayrı bir keyif ve gurur duyduğum bu kadınların son kahramanlıklarını anlatacağım şimdi..

 Verdikleri konserlerle pek çok yüreğe dokunan Bursa Nilüfer Kadın Korosu, tabii ki yaşadığımız büyük felaket karşısında da hemen varoluşları gereği duyarlılığını gösterdi. El birliğiyle yeni bir kahramanlığa imza attı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde toplanıp, konserle değil ama kadın olmanın verdiği avantajları kullanarak bir kampanya yapmaya başladılar.

“Kızkardeşlik Dayanışması  ile Hayata Yeniden” kampanyası..

Yine kendi emeklerini ortaya koyarak.

Oturdular dikiş makinalarının önüne biçtikleri şalvarları, pijamaları, feraceleri, namazlıkları dikmeye başladılar. Hala devam ediyorlar. Biçiyorlar, dikiyorlar, örüyorlar emeklerini paylaşıyorlar.

“Kadının halinden kadın anlar” diyorlar. Diktiklerine iç çamaşırı ekliyorlar, cımbız,tarak, şampuan, hijyen paketi, terlik, çanta gibi pek çok ürünü ekliyorlar “kadın ihtiyaç paketi” oluşturuyorlar.

Sadece koro çalışması yaptıkları yerde değil evlerinde de dikmeye devam ediyorlar. Kendi kumaşları bitiyor. Hem Bursa’dan hem Türkiye’nin pek çok yerinden gelen kumaşlarla dikiyorlar. Yorulmadan dikerken bir taraftan da diğer ihtiyaç ürünlerini toparlıyorlar. Hepsini tek tek özenle koliler haline getiriyorlar. Yerlerine ulaştırmak için çözümler buluyorlar. Yorulmadan, of demeden günlerdir, gönüllerini ortaya koyuyorlar.

Bursa’da, Balıkesir’de ağırlanan afetzede kadınların dertlerine derman olduktan sonra; Hatay, Malatya, Adıyaman’da ki kadınlara dokunuyorlar. Koli koli “Kadın ihtiyaç paketleri” hazırlıyorlar. Korodaki her kadın bir şeyin ucundan tutuyor.

Hayran olmak işten değil..

Onları tanıdım tanıyalı her yaptıklarını, her güzelliklerini hayranlıkla takip ediyorum.

Hele bu son organizasyonları bence çok ama çok anlamlı..

Bitmeyen kahramanlıklarını böyle taçlandırmaları karşısında sonsuz bir sevgi ve saygı duyuyorum.

Şimdiden 21 Mayıs tarihinde verecekleri bir de konser planlıyorlar.

“HER PAKET BİR BİLET”

Afeti yaşayan 11 ilimizin türkülerini seslendirecekleri halk oyunlarını sergileyecekleri bir konser.

Alınan her bilet bir umut olacak.

21 Mayıs’ta Merinos AKKM de gerçekleştirecekleri bu konserde onlarla olmalıyız. Her konserleri gibi muhteşem olacağı kesin ama duyguların çok yoğun olacağı da aşikar. Bu duyguları onlarla yaşamak hepimizin görevi..

İyi ki sizi tanımışım şefim, Dr Aysel Gürel

İyi ki sizin nezdinizde Bursa Nilüfer Kadın Korosu’ndaki kahraman kadınları tanımışım

İyi ki varsınız…

Kadınların ve ihtiyacı olanların,  hayal kurabilmelerine vesile olduğunuz için,

Kurulan hayalleri gerçekleştirme kahramanlığını gösterdiğiniz için çok teşekkürler.

Tüm okuyucular adına

İyi ki varsınız!

 

 seydagumusses@gmail.com


ETİKET :