Geri

Aktaş Şahin’in başarısını tekrar edecek mi?

00:04:01 | 2024-01-22
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Bursa’da her ne kadar AK Parti ve CHP, ilçe belediyelerine adaylarını açıklamamış olsa da büyükşehirdeki rekabete her partiden oldukça renkli ve girdikleri partilere nazaran daha iddialı olan isimler katıldı. Bu açıdan 2004 yerel seçimlerine benziyor.

Partisindeki değişim sürecinde yanlış ata oynayarak az kalsın adaylıktan olan Mustafa Bozbey zor da olsa partisi CHP’den aday olmayı başardı.

Bozbey’in avantajı uzun süredir sahada olması politik tecrübesi desek de, TOGG fabrikası konusunda yaptığı yanlış çıkış uzun süre sahada olmanın mental yıpranmayı da peşinden getirdiğini bizlere gösterdi.

Bozbey’in diğer bir handikabı da merkez ilçe belediye başkan adaylarını belirleyememesi.

Yıldırım da düşük profilli bir adayla ve Osmangazi’de Bozbey’in kendisine kalsa tercih etmeyeceği Erkan Aydın’la beraber çalışıp başarı sağlamaya gayret edecek.

CHP’nin kalesi olan Nilüfer’de ise adeta kan gövdeyi götürüyor. Nilüfer içinse tek derdi kendine yakın birisini adaylığa ve büyük ihtimal koltuğa oturtmak.

Mudanya’da ise toplumsal uyumsuzluk konusunda nev-i şahsına münasır bir ekol haline gelen Hayri Türkyılmaz’ın aday olması neredeyse imkansızken, milletvekili Nurhayat Altaca’nın ev aldığı müteahhittin Mudanya koltuğuna oturması için verdiği mücadeleye bizler komşuluk hakkı diyoruz. 

İyi Parti’de Polemikler kralı milletvekili Selçuk Türkoğlu bir hışımla faraşı küreği alıp Bursa’yı süpüreceğiz derken, hastalandı ve beklendiği gibi DEM’le yaşadığı yasak aşkı aleniyete döken CHP’nin ekmeğine yağ sürercesine (PKK Kandil güdümündeki HDP’nin yeni adı) geri çekilmenin yolunu yapıyor.

Selçuk Türkoğlu bana göre Bursa siyasetinde dava samimiyeti en az olan kişilerden birisidir.

AKTAŞ’IN RAKİPLERİ PARTİLERİNDEN DAHA ÜST PROFİLDE

Çok oy alan muhalefet partilerinin yanı sıra DEVA Partisi Zeki Kahraman gibi partisine göre iddialı bir ismi gösterirken Yeniden Refah Partisi’nin Sedat Yalçın atağı geldi. Mevcut tablo bana bu seçimlerin, 2004 yılında merhum Hikmet Şahin’in, CHP’li Gürhan Akdoğan, DYP’li Cevdet Yüce, Saadet Partili Selim Sait Terzioğlu, MHP’li Fevzi Zırhlıoğlu, DSP’li Ali Arabacı ve Bağımsız Türkiye Partili Mehmet Zeki Garaçoğlu gibi partilerinden daha iddialı ve Bursa kamuoyu tarafından bilinen üst profiller karşısında kazandığı seçimleri anımsattı. 

Alinur Aktaş da karşısında partilerinden daha üst profildeki Bozbey, Selçuk Türkoğlu, Zeki Kahraman ve Sedat Yalçın’a karşı mücadele edecek. Merhum Hikmet Şahin’in rahle-i tedrisatından geçen Alinur Aktaş da benzer bir zaferi almanın planları içerisinde. Cumhur İttifakı’ndaki birlik ve beraberlik havası da bu işin olacağının kanıtı gibi… Haydi hayırlısı…

 

 


ETİKET :   Yerel seçimMustafa BozbeyAlinur AktaşBursaLiderbursa