Geri

MECLİS ÜYELERİNE KISA BİR BAKIŞ

20:00:00 | 2024-02-24
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Cumhur ittifakının sürecin başından itibaren devam eden sistematik çalışması belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde de devam etti. AK Parti ve MHP arasındaki tutarlı ve iletişim odaklı ilişki belediye başkanlıklarında olduğu gibi belediye meclis üyeliklerinde de sürüyor.

Bursa’daki ilçelere bakıldığında uzun soluklu siyasette ortaya koyduğu projelerle farkını yansıtan önceki dönem il başkan yardımcısı Kevser Öztürk’ün Kestel kontenjan adayı olması seçilmesi durumunda Kestel için büyük bir kazanç olacaktır.

Kestel kısa bir sürenin ardından Kevser Öztürk’ün ilçeye katacağı enerji ve projelerin farkının keyfini süreceklerdir.

Adı Osmangazi ve Nilüfer için geçen Öztürk’ün sürpriz şekilde Kestel listesinde yer alması Kestel ve adayları Ferhat Erol için bir şans desek inanın abartmış olmayız.

OSMANGAZİ’DE TECRÜBE EKSİKLİĞİ YOK

AK Parti Osmangazi Teşkilatı’nın her kademesinde başarıyla görev yapan Ali Sait Adiloğlu kendisine yakışan şekilde AK Parti’nin liste başı oldu. Osmangazi listesinde büyük bir revizyon oldu bazı köşe yazarı arkadaşlarımız listenin tecrübesizliğinden söz ederken sanırım Adiloğlu, Hakan Köprülüoğlları ve Sinan Kahraman’ın geçmiş siyasi kariyerlerini gençliklerinden ötürü es geçmişler. Bakıldığında bu üç isim Murat Demir’le birlikte oldukça tecrübeli bir kadro haline geliyorlar. Osmangazi Kadın Kolları Başkanlığı’na atanan ve Osmangazi listesinde yer alan Melike Hilal Kartal tecrübeli dörtlüden çok şey öğrenecektir.

HAKEDENLER

Genel seçimlerin yıldızlarından olan Fuat Alparslan da uzun soluklu siyasi yürüyüşünün meyvelerini Yıldırım da ilk sıraya konarak toplamaya başladı.

Mudanya ilçe başkanlığı döneminde son derece başarılı bir süreç geçiren hemen herkesin Mudanya Belediye Başkan adaylığı beklediği Orhan Samast aday yapılmamasının ardından küskünlük yaşamadan yoluna devam etti ve Mudanya kontenjan adayı oldu.


ETİKET :