Geri

Nötralizasyonun bağımsız değişkeni Çolak oldu

00:16:38 | 2024-03-09
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Bursa’da 2024 yerel seçim süreci bir bakıma dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019’un mağlubu Mustafa Bozbey’i tekrar göstermesiyle başladı.
Bozbey’in seçim stratejisinin temelinde de Cumhur İttifakı’nın en kuvvetli olduğu seçim bölgelerine odaklanmak yatıyordu.
Önceliği İnegöl ve Yıldırım’a veren Bozbey’e AK Parti reaksiyon vermekte gecikmedi. AK Parti Bozbey’in tabiri caizse her taşın altında olma stratejisine aynı tam saha pres ve hizmet yoğunluğu stratejisiyle Alinur Aktaş, Oktay Yılmaz ve Alper Taban’la cevap verdi. Kalelere saldıran ve oylarda nötralizasyon hedefleyen Bozbey’ın ataklarını savuşturan AK Parti, Bozbey’i kendisini en sağlam gördüğü Mudanya ve Nilüfer’den vurmak için atak yaptı. Diğer bir değişle Bozbey’in nötralizasyona dayanan planını, Gökhan Dinçer ve Celil Çolak gibi bağımsız değişken haline gelen isimlerle cevap verdi.

AK PARTİ’NİN ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK SENDROMU NİLÜFER’DE KIRILMIŞ

Siyasal iletişimin teknik söylemlerini sadeleştirmek gerekirse, AK Parti Bozbey’e kalelerini iyi savunup adaylarının sistemi revize eden çıkışlarıyla CHP’nin kalelerinin burçlarını düşürmeye çalışıyor. Çekişmeli geçeceği tahmin edilen seçimlerde Celil Çolak’ın Nilüfer’de ortaya koyduğu ve öğrenilmiş çaresizlik sendromunu kıran çıkışı Alinur Aktaş’ı yarışta en çok rahatlatan unsurlardan oldu.

Alinur Aktaş yarışı kazanırsa Osmangazi Yıldırım ve İnegöl’de işi sıkı tutan ekip arkadaşlarına ek olarak Mudanya ve Nilüfer’de oyları arttıracağı ortaya çıkan Gökhan Dinçer ve Celil Çolak’a özel bir teşekkür etmeli. Durumun farkında olan Alinur Aktaş da Nilüfer Lansman Toplantısı’nda Celil Çolak’a hakkını teslim etti.

ÇOLAK SAHANIN MORALİNİ SALONA TAŞIMAYI BİLDİ

Lansman toplantısından notlara gelirsek kamuoyu tarafından yakından bilinen Celil Çolak sahadan aldığı moral ve enerjiyi salona da yansıtmasını bildi. Konuşmasının ilk bölümünde Nilüfer teşkilatının motivasyonuna ayıran Çolak, salonun havasını iyiden iyiye ısıttı.

“KAYNAKLAR BİRİLERİNİN CEBİNDEN BELEDİYEYE AKTARILACAK”

Celil Çolak projelerini sıralamaya başladığında ise lansman toplantısı biz gazeteciler için gerçekten başlamış oldu. Birçok proje ortaya koyan Çolak, gazeteciler arasında ‘kaynağı nasıl sağlanacak’ sorularını duymuş gibi rakibi Bozbey’e ilk salvosunu yaptı: “Tüm bu projelerin kaynağı birilerinin cebine giden paraların belediyeye gelmesiyle bulunacak.”

SEÇİMİN KAZANDIRANI

Aday gösterilmeden birkaç gün önce karşılaştığımız Celil Çolak o günden bugüne çok büyük bir performansa imza atıyor. Her seçimin kazananlar ve seçilenler listeleri değişiktir. Şüphesiz ki Ak Parti Nilüfer adayı Celil Çolak bu seçimin seçileni olamasa bile kazananı ve Alinur Aktaş’a kazandıranı olacak. Genel seçimlerde Fuat Alparslan gösterdiği sıra dışı performansla kendisini geleceğe taşımasını bildiği gibi Celil Çolak da performansıyla sonuç ne olursa olsun kendisini geleceğe taşıdı diyebiliriz. Seçim döneminde AK Parti ilçe yönetiminden yeterli desteği almadığını gördüğüm Celil Çolak’a en sağlam ve kesintisiz desteği MHP teşkilatı ve AK Parti Nilüfer mahalle başkanları veriyor. Bu lansman toplantısında da böyle oldu.


ETİKET :   haberbursaliderliderbursagündemsondakika