Geri

Polemikler Kralı Çöpçüler Kralına Özenmiş

00:01:31 | 2024-01-14
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Sendikacılık yaptığı dönemlerde alanından ilgisiz konularla çıkış yaparak gündeme gelmeye çalışan bunu uzun yıllar istikrarlı şekilde uygulayıp metod haline İyi Parti Milletvekili, nam-ı diğer polemikler kralı Selçuk Türkoğlu, partisinin büyükşehir adayı olarak tanıtıldığı toplantıya adeta rahmetli Kemal Sunal’ın efsane filmi Çöpçüler Kralı’nın imitasyonu olarak çıktı.

Gerek sendikacılık döneminde gerekse resmen politikaya atıldığı zamanlardan bugüne, eleştirilerini görselliğe dayanan eylemlerle kamuoyuyla paylaştı.

Kendi düşünce dünyasında ve çevresindekiler için parlak sayılan bu tip eylemlerle parlamasında dönemin diğer bir sendika başkanı ve siyasal olarak karşıtı olan Numan Şeker’in pasif kalmasında payı büyük.

TEMİZLİK İŞÇİLERİNDEN TÜRKOĞLU’NA

SİTEM ‘BARİ BİRAZ ÇALIŞSAYMIŞ’

Aday tanıtım toplantısının basına yansıyan karelerini ve Türkoğlu’nun açıklamalarını her magazinsever gibi bende merakla takip ettim.

Her ne kadar giydiği temizlik işçisi kıyafeti elindeki faraş, çalı süpürgesi ‘Kirlenen Bursa’yı temizlemeye geliyoruz’ sloganıyla uyumlu olsa da, kendisi gibi renkli eylemlerin üstadından beklendiğinin aksine iyi hazırlanmadığını fark ettim.

Yine de gazeteci ukalalığını bir kenara bırakıp konuyu birkaç temizlik işçisi arkadaşıma sordum.

Rastgele sorduğum arkadaşlarım büyükşehir adaylarından birisinin kendi kıyafetleriyle çıkmış olmasından her ne kadar memnun olsalar da ‘keşke çalışsaymış süpürge böyle mi tutulur. Çöpçüler Kralı filmini hiç mi izlememiş’ dediler.

Seçim çalışmaları sırasında Türkoğlu’ndan gazeteci tabiriyle fikri takip yaparak yolda rastgele denk gelen temizlik işçisi kardeşlerimizden ders almasını öneriyorum.

POLİTİKACI SEÇMENLE DALGA GEÇMEMELİ

Hayatta bize nasıl geliniyorsa bizde insanlara öyle gitmeliyiz. Türkoğlu, görece olarak güçlü bir partinin Bursa gibi bir şehrinin vekili ve buna ek olarak büyükşehir adayı. Siyaseti görsel şovlarla, protokol kürsü gerginlikleriyle yürütebileceğini sanıyorsa aklımızla dalga geçiyordur. Yaptığı bu magazinel ve ciddiyetten uzak adaylık açıklamasıyla seçmeni hafife aldığını düşündüğüm Türkoğlu’na geldiği yoldan giderek bir şeyleri izah etmeye çalıştım. Popülerliğin zehri iliklerine kadar işleyen Türkoğlu ve benzeri politikacılara tavsiyem bu ve buna benzer garip şekillere girmek, hamasi tiratlar atmak yerine ciddi söylemler geliştirip havanda su dövmeyi bir kenara bırakmaları olabilir. Ez cümle: Bir gün gelir süpürmeye talipken süpürülebilir, hatta ‘süpüreceğim’ dediğiniz partiye girmek için yoğun bir çabanın içine girebilirsiniz.


ETİKET :   haberbursaliderliderbursagündemsondakika