Geri

Yıldırım Yılmaz’la parlıyor

00:04:31 | 2024-03-14
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Yerel seçimlerde Bursa’da en rahat aday kim dersek hemen herkes Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz der.

Çalışma temposu en yüksekler listesi yaparsak da Oktay Yılmaz ilk dönemin de edindiği tecrübenin kaymağını yiyor diyebiliriz.

Yılmaz ve ekibinde kendine güvenden gelen bir sakinlik, ikinci dönemde imza atma isteğinden gelen bir yoğunluk göze çarpıyor. Kendisine sorduğumuzda oran vermedi ancak 2019 seçimlerinden daha fazla bir oy almayı hedeflediğini görmemek mümkün değil. Zaten bu iddiayı da eski bakan Varank, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde yapılan lansman ve tanıtım toplantısında ‘sandıkları patlatacak mıyız’ diye yoğun ve coşkulu kalabalığa sorarak ortaya koydu.

 

BAŞKAN GÜCÜNÜ ÇEKİRDEK KADROSUNDAN ALIYOR

 

Lansman ve proje tanıtım toplantısının spor salonunda yapılması bile iddianın ortaya konulması açısından önemli bir gösterge. Toplantı öncesi basınla bir araya gelen Ortay Yılmaz ve ekibi basın mensubu arkadaşlarımızın sorularını tek tek ve ayrıntılı şekilde yanıtladı.

Yazının başı olmasına rağmen iki keredir ekibi kelimesini bilinçli bir şekilde geçiriyorum. Zira Oktay Yılmaz, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara’nın yönetiminde yer alarak siyasi arenaya giren ve o dönem görev yaptığı yönetici arkadaşlarını önce AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı sonrasında Yıldırım Belediye Başkanlığı döneminde de Yıldırım Belediyesi’nde değerlendiriyor. Beraber görev yaptığı Fatih Ören, Muammer Özbey ve Ayşe Ertan gibi isimlerle siyaset için çok uzun bir zamandır beraber yol yürüyorlar. Şüphesiz ki böylesine birbirine alışık ve uyumu sağlamış kadro ile çalışmak ve iş üretmek daha kolay.

 

“PARLA” MOTTOSU İÇERİĞİ AÇIKLIYOR HAVADA DA KALMIYOR

 

Lansman toplantısından notlara gelirsek, 2019 döneminden günümüze Yıldırım Belediyesi’nin yaptıkları hızlı bir şekilde anlatıldı. Zaten yavaş anlatılsa çok zaman gerekirdi. Çekilen tanıtım filminde benim ilgimi başkanın ata bindiği sahneler çekti. İkinci kısımda Oktay Yılmaz seçim sloganını ve slogan etrafında şekillendirdiği konseptini anlattı. Yıldırım Parla mottosu yapılacaklarla bir araya gelince havada kalmıyor içi fazlasıyla dolduruluyor.

 

ALA YILMAZ’IN PERFORMANSINDAN MEMNUN OLMALI

 

İlk döneminin başında gerek pandeminin etkisi gerekse göreve adapte olma süreçleri dolayısıyla saha da bilinirliği görece olarak sınırlı olan Yılmaz, bu eksikliği görmüş olacak ki son 3 yılda adeta Yıldırım’ın her sokağına bir iz bir nefes bırakma stratejisini gütmüşler.

Seçmenin kimi seçeceği konusunda kafası bir hayli karışıkken oy vereceği adayların isimlerini ilk seferinde doğru bile telaffuz edemezken Yılmaz adını seçmenine ezberletmiş. Sanırım gerek ilçe başkanlığı gerekse belediye başkanlığı konusunda inisiyatif alan Efkan Ala, Oktay Yılmaz’ın yüksek performansından ötürü ayrıca memnundur.  Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da Yıldırım’da oyların muhafaza edilmesi ve üstüne çıkılmasını dört gözle beklediğine eminim.

 

 


ETİKET :