Geri

CUMHUR’DA SİSTEM, MUHALEFETTE BELİRSİZLİK HAKİM

09:03:24 | 2024-02-18
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Ana muhalefet partisi CHP adaylarını yeni tamamlayabilmişken, Cumhur İttifakı adayları haftalardır seçmenle iç içe ve aldığım bilgilere göre belediye meclis üyesi belirleme süreci de sesiz sedasız ama disiplin içerisinde sürüyor.

Kısacası Cumhur İttifakı’nda sistem işlerken CHP’de belirsizlikler hakim.

BAŞKANLARDAN TEŞKİLATA VURGU

Seçim çalışmalarında vitesi arttıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a meclis üyeleri listesiyle ilgili olarak ulaştım.
Dündar ve Yılmaz, tempolarını Ramazan ayına girmeden evvel arttıracaklarını ifade ederek belediye meclis aday listeleri konusunda genel merkezle teşkilatla ve ittifakla uyumlu bir istişare sürecini yaşadıklarını en uygun isimlerle Bursalıların karşılarına çıkacaklarını söyledi.

FİKİRLERİN GEÇİT GÖSTERİSİ BAŞLASIN

Cumhur İttifakı’nın adaylarının seçim çalışmalarına dair basın bültenleri yağmur gibi yağmaya başlamışken sözde aday Selçuk Türkoğlu’nun çıtı çıkmıyor.
Muhalefet kanadından en çok haber akışı Yeniden Refah Partisi’nden ve adayları Sedat Yalçın’dan geliyor.
CHP’nin tüm ilçe adaylarının belirlenmesinin ardından ümit ediyorum ki tüm adaylar talip oldukları yerlere dair projelerini biz gazetecilere ve seçmenlere daha çok anlatırlar.
Beklentimiz demokrasinin bayramı olan seçimlerde, adayların fikirleriyle, güzel bir geçit töreni oluşturması.

KAOS SANDIKTA CHP’YE TER DÖKTÜREBİLİR

Yerel seçim sürecinin başlamasından itibaren gerek aday belirleme gerek seçim çalışmalarının planlanması gerekse senkronize hareket etme açısından Cumhur İttifakı süreci büyük bir başarıyla sürdürüyor.
Şüphesiz bu planlı çalışma iyi sonuç almak için gerekli alt yapıyı sağlıyor.
Muhalefetin aday belirleme süreçlerinde yaşadığı kaotik durum sanırım belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde de devam edecek.
Her siyasi oluşumda bazı gruplaşmalar işin doğası gereği vardır. Ancak uzun süredir böylesine bir kaos yaşanmamıştı.
Yaşanan bu kaosun seçmende nasıl bir intiba bıraktığına dair
ip uçlarını tarafsız kuruluşların hazırladığı anket sonuçlarından okuyabiliriz.

 


ETİKET :