Geri

Seçim Tasfiye’ye Doğru Gidiyor

11:23:44 | 2024-03-06
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Siyasiler ve biz gazeteciler eskilerin tabiri ile seçim sathı mahaline (seçim dönemine) seçmenlerden çok önce giriyoruz. Seçimlere kısa bir süre kalmışken vatandaşlar yeni yeni seçim havasını solumaya başlarken bizlerin üzerinden koca bir kış geçmişçesine bir yorgunluk baş gösteriyor.

Bu seçim dönemi, gerek adayların belirlenmesi gerekse belirlenen adayların yüksek auraları nedeniyle Bursa’da bir hayli değişik geçti. Aday oldukları partilere güç katan adaylara baktığımızda ben dahil çoğu gazeteci arkadaşımızın ortak eleştirisi, tabiri caizse deve dişi gibi adayların elle tutulur somut projeler ortaya koyamaması olmuştu… Dağlar fareler doğurmuştu. Takii Alinur Aktaş’ın lansman toplantısına kadar.

AKTAŞ GÜNDEMİN ORTASINA KAMP KURDU

Alinur Başkan’ın gerek konu başlıkları gerekse sunumuyla göz doldurduğu projelerinin ayrıntıları bugünden başlayarak seçim yasaklarının başlamasına kadar tüm basında yer alacaktır. Son derece ayrıntılı ve girift projeler seçimlere kadar gündemin ana maddesi, seçimden sonra da gerçekleştirildikçe de peyder pey gündemin gediklisi olacak. Kısacası Alinur Aktaş gündemin ortasına kamp kurdu diyebiliriz.

PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Satır başlarına bakmak gerekirse ‘Ulaşılabilir Şehir’ başlığı altındaki yeni ve yoğun raylı sistem hatlarını ve kadınlarla öğrencilere yönelik sosyal destek projelerini sayabiliriz ve seçim sonrasında da hayata geçmesinin takipçisi olacağımızı şimdiden ilan edelim.

AKTAŞ BOZBEY’İ EMEKLİ EDECEK

Kararsızların nihai kararlarını alma zamanlarına doğru ilerlerken Cumhur İttifakı seçim yorgunluğu bir yana dursun seçmenle iletişime hız verdi. Lansman toplantısının zamanlaması da içeriği kadar iyiydi. Alinur Aktaş 2019 seçimlerinde görece olarak küçük bir farkla ipi Mustafa Bozbey’in önünde göğüslemişti. Görünen o ki gaza basan Cumhur ittifakı 2019’daki 2 puanlık farkın çok ötesinde bir fark için tam saha pres yapıyor. Seçim sonuçlarına göre büyük bir tasfiye yaşanıp Mustafa Bozbey siyasi kariyerine nokta koymak zorunda kalabilir. Gördüğüm kadarıyla Alinur Aktaş Mustafa Bozbey’i emekli edecek. Son bir not beraber teşriki mesaimiz olan değerli arkadaşım Yavuz Temel ve ekibini harika lansman toplantısı için tebrik ediyorum.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber