Geri

Cumhur Sahada Gözler Muhalefette

00:19:18 | 2024-02-04
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Cumhur İttifakı’nda adaylık düğümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından ilan edilmesiyle çözüldü.  Her liste tartışmaları da peşinden getirir.

Bir listenin herkes tarafından beğenildiğine daha şahitlik etmiş değiliz.

Cumhur ittifakı adaylarını ilan edip sahaya inmesine rağmen gözler muhalefette.

CHP içerisinde yaşanan çift başlılık kazanılması muhtemel bölgelerde aday belirleme süreçlerini adeta cadı kazanına döndürmüş durumda.

CHP tüm adaylarını ilan ettikten sonra genel bir değerlendirme yapmak daha makbul.

ERDOĞAN’DAN YALÇIN’A ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME

Tofaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üstü kapalı olarak geçmiş dönemde AK Parti çatısı altında siyaset yapıp bugün başka partilerde adaylık yaşayan isimlere gönderme yaparken yerel seçimlerde elde edilecek başarının 2028 için güçlü bir referans olduğuna vurgu yaptı.

Yeniden Refah Partisi’yle 3 büyük ilde ittifak yapılmasına dair görüşmelerin devam etmesi sebebiyle Sedat Yalçın’a yapılan gönderme üstü kapalı oldu.

Salonun ambiyansı güzeldi.

TEŞKİLATLA KAVGALININ YERİNE TEŞKİLATIN ADAMI

İlçe ilçe bakıldığında Dağ ilçelerinin tümünde aday değişikliğine gidilirken, teşkilatla yaşadığı sıkıntılardan ötürü Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır kendisini liste dışında buldu.

Yerine eski il yöneticisi Ferhat Erol, il başkanı Davut Gürkan’ın desteğini bilenler için hiçte sürpriz olmayan şekilde aday olarak ilan edildi.

Önder Tanır akabinde partisinden de istifa ettiğini ilan etti.

Ha keza Orhaneli de de geride kalan görevlerinde teşkilat ve Bursa kamuoyu tarafından sevilen ve desteklenen Ali Osman Tayır aday oldu.

Tayır aday tanıtım toplantısındaki en heyecanlı aday olarak göze çarptı.

Cumhur ittifakının kazanması en muhtemel seçim bölgelerinden birisi olan Orhaneli’nden aday olan Tayır, umarız yaşadığı heyecanla Orhaneli için güzel işlere imza atar.

Bursa Büyükorhan’da da teşkilatın içerisinden gelen genç isim Kamil Turhan ve genç demişken de Mudanya’da Gökhan Dinçer aday oldu.

Gökhan Dinçer’in adaylığı AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast ve ekibinin 2 yıllık çalışmaları dolayısıyla konforlu geçecek gibi görünse de Samast’ın adaylığı halinde daha iyi bir sonuç alınacağını düşünüyorum.

Geçmiş seçimde bölge vekili Zafer Işık’ın kanka kontenjanından ötürü tekrar aday yapılmayan Refik Yılmaz, hak ettiği adaylığı tekrar aldı.

Siyasetin cilvesi her zaman yaşanabilir. Durumu en rahat görünen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar koltuğunu koruyamazken, gitti gidecek denen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan tekrar aday oldu.

YILMAZ, IŞIK VE TABAN SÜRPRİZE MEYDAN VERMEDİ

Listenin en rahat ismi olan Oktay Yılmaz, süreci duruşunu ve serin kanlılığını muhafaza ederek geçirdi ve ikinci dönem vizesini aldı.

Listenin diğer rahat isimleri olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban sürprize meydan bırakmadılar.

Geçmiş dönem Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak adaylıkla onore edilirken kişisel fikrime göre Nilüfer bölgesi MHP’ye bırakılsaydı daha iyi bir sonuç elde edilebilirdi.

Cumhur ittifakının diğer ortağı MHP’de Yenişehir’e ek olarak Mustafakemalpaşa’yı almanın tatmini ile tüm Bursa’da etkinliğini zirveye taşıyacak noktaya geldi.

BÜYÜKŞEHİR VE OSMANGAZİ’DE YİNE YENİDEN

Milletvekilliği’nin ardından ilk kez Osmangazi Belediye Başkanlığı’na aday olduğunda AK Parti Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu toplantısına konuk olan Mustafa Dündar, aday olduğunu, destek istediğini, kaderinde başkanlık varsa bunun her şeye rağmen olacağını kaderinde yoksa herkes istese de olamayacağını söylemişti. O günden bugüne konuya ilişkin bakışını hiç değiştirmedi.

Hemen her seferinde aday yapılmaz dendi ama Dündar 4’üncü kez Osmangazi Belediyesi’ne aday oldu.

Onun kaderi Büyükşehir Adayı Alinur Aktaş’ın da kaderini yakından ilgilendiriyor.

Büyükşehir adayı Alinur Aktaş’la birlikte tüm zamanların rekorunu kırmak için Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahaya sürüldüler.

Geçen seçime göre üst profil adayların mücadelesine sahne olacak seçim de ana muhalefet CHP kuvvetli olduğu yerlerde aday göstermekte geride kaldı.

CHP de adaylarını tamamladığında net tabloya ulaşacağız kim kaç belediye alır onu yazmak muhalefetteki kafa karışıklığı sebebiyle mukabil değil.


ETİKET :