Geri

Anksiyete belirtilerini azaltmanın yolları

17:54:04 | 2023-02-18
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ     

Anksiyete, uzun süreli stres ve genel sağlıkta bir düşüşün eşlik ettiği engelleyici bir durumdur. Geleneksel ilaçlarla tedavi edildiğinde bile birçok kronik hastalığa sebep olur. Bu nedenle kaygı ve diğer duygudurum bozuklukları için belirtilerinize yara bandı koymak yerine sorunun köküne inecek doğal ilaçlar kullanmak çok daha değerli. İyi haber şu ki, anksiyete için birçok anti-anksiyete ilacı gibi güvenli ve olumsuz yan etkilere neden olmayan birçok doğal çözüm var. B vitaminleri, magnezyum ve omega-3'ler gibi önemli besinleri içeren temiz ve dengeli bir beslenme ve kaygı için esansiyel yağlar kullanarak ruh halinizde, enerji seviyelerinizde ve uyku düzeninizde ani bir değişiklik fark edeceksiniz.
Anksiyete, strese veya tehlikeli bir duruma normal bir tepkidir ve genellikle “savaş ya da kaç” tepkisi olarak adlandırılır. Aynı zamanda en yaygın ruh sağlığı durumudur. Anksiyete, sürekli olduğunda veya zamanla günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilecek uygunsuz koşullara tepki olarak ortaya çıktığında sorunlu hale gelir. Aslında, yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, sosyal anksiyete bozukluğu ve panik bozukluğu dahil olmak üzere bir dizi anksiyete bozukluğu vardır.

Anksiyete, aşırı endişe ve gerginlik ile karakterize olmasına rağmen, anksiyetenin diğer fiziksel ve psikolojik belirtileri şunları içerir:

• kas gerginliği
• göğüste sıkışma
• kalp çarpıntısı
• yüksek tansiyon
• uykusuzluk
• Sindirim problemleri
• Panik ataklar
• sinirlilik
• Konsantrasyon zorluğu
• huzursuzluk
• terleme
• endişe

Anksiyete İçin Doğal Çözümler

1. Temiz ve Dengeli Bir Beslenme Düzeni

Kötü beslenme sinirlilik ve sinirliliğe neden olan huysuzluk, yorgunluk ve anormal kan şekeri seviyeleri dahil olmak üzere birçok endişe belirtisine yol açabilir. İltihap önleyici yiyecekler yemek, kaygı için doğal bir çare olabilir çünkü bunlar, ruh halinizi ve stres tepkinizi sentezleyen ve dengeleyen nörotransmiterler için önemlidir. Anksiyete semptomlarını iyileştirmek için, diyetinize B vitamini içeren gıdalar, magnezyum açısından zengin gıdalar, kalsiyum içeriği yüksek gıdalar ve omega-3 gıdaları da eklediğinizden emin olun.

2. Kafeini ve Alkolü Sınırlayın

Çok fazla kafein veya alkol, huysuzluk, sinirlilik ve sinirlilik gibi kaygı belirtilerini artırabilir. Araştırmalar ayrıca çok fazla kafein tüketmenin kaygı belirtilerini tetikleyebileceğini ve panik bozukluğu ve sosyal kaygısı olan kişilerin kafeinin etkilerine karşı özellikle duyarlı olduklarını gösteriyor. Kahve veya siyah çayı günde 2-3 fincandan fazla olmayacak şekilde sınırlayın.

3. Ashwagandha Takviyesi

Ashwagandha, vücudun strese verdiği tepkiyi dengelemeye yardımcı olduğu için genellikle kaygı için doğal bir çare olarak kullanılan adaptojen bir bitkidir. Ashwagandha'nın anksiyete tedavisi olarak etkinliğine ilişkin verileri değerlendiren sistematik bir incelemede, araştırmacılar, çoğu çalışmanın ashwagandha tedavisi ile anksiyete semptomlarında önemli iyileşme ile sonuçlandığını bulmuşlardır. Ancak ashwagandha sadece bir stres giderici değildir. Ayrıca beyni dejenerasyondan korur ve beyne ve vücuda zarar veren serbest radikalleri yok ederek kaygı belirtilerini iyileştirmeye çalışır. Araştırmalar, ashwagandha'nın çoğu anti-anksiyete ilacının yan etkileri olmadan odaklanmayı iyileştirmeye, yorgunluğu azaltmaya ve kaygıyla savaşmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberDepremkahramanmaraşhatayurfa