Geri

Yeni yıla başlarken kendiniz için yeni bir sayfa açın

11:54:52 | 2022-12-31
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ     

2022 değişimlere ayak uydurmaya çalıştığımız ve yeni normları kabul etmeye çalıştığımız bir yıl oldu. Giderek daha fazla insanın bedenlerine ve zihinlerine bakmakla ilgilenmesiyle, sağlık ve zindelik alanı üzerinde büyük bir etkisi oldu. Genel refahımıza verdiğimiz önem ile, dünyanın dört bir yanındaki insanlar zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlıklarına her zamankinden daha fazla öncelik veriyor. Bu harikahaber ve belki de bu kadar zor bir yılların ardından umut ışığı. Yani bu önümüzdeki yıl kesinlikle bağışıklık sistemini güçlendiren takviyeleri, evde egzersizleri, dışarıda daha fazla zaman geçirmeyi ve daha fazlasını içerecek.

2023 ile hayatınıza daha çok dahil edin :

1. Bağışıklık Sistemini Öncelikle

Son zamanlarda C vitamini, çinko veya mürver takviyesi yaptınız mı? Bağışıklığı güçlendirici takviyeler almaya devam etmekle kalmayın, şifalı bitkileri de hayatına mutlaka dahil edin. Buna ekinezya, astragalusve mürver dahildir. Ayrıca kemik sularınızı ev yemeklerinde kullanılmaya devam edin.

2. Fermente Her Şey

Bağırsak sağlığımıza dikkat etmek yeni bir şey değil, ancak bağırsak sağlığı ile bağışıklık arasındaki bağlantıyı gösteren daha fazla araştırma ile insanlar bugünlerde çok daha fazla ilgi gösteriyor. Bağırsak sağlığı beyninizi, sindiriminizi ve daha fazlasını etkiliyor.Lahana turşusu, kimchi ve kombucha henüz buzdolabınızın vazgeçilmezi değilse, önümüzdeki aylarda olmalı.Ve fermente gıdaların bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini, besin emilimini artırırdığını ve sindirim sağlığını desteklediğini unutmamak da fayda var.

3. Evde ve Açık Havada Daha Çok Egzersiz

Gün boyunca egzersiz rutininize hareket katmaya niyet edin. Evde bile farklı uygulamalar ile şahane egzersizler yapabilmek mümkün.

4. Ruh Sağlığına Öncelik Ver

Sadece fiziksel bedenlerimizle değil, zihinlerimizle de ilgilenmeliyiz. Araştırmalar, geçen yıl içinde ruh sağlığı sorunları riskinde bir artış olduğunu zaten göstermiştir. Ruh sağlığını destekleyen yaşam tarzı değişiklikleri; meditasyon, dua, yoga gibi dikkatli egzersizler, açık havada yürüyüşler ve daha fazlasını hayatımıza dahil etmeli. Bu dönem, optimum zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlık için en çok neye ihtiyacınız olduğunu ele almak için özelleştirilmiş bir plan yapmak için mükemmel bir zaman.

5. Esneklik Artışı

Örneğin, pek çok insan et alımını azaltmak ister, ancak yine de arada bir et veya balık içeren bir yemeğin tadını çıkarmak ister. Esnekliği bu kadar çekici kılan da budur. Hayatınızı iyileştirecek güzelliklerin konforuna varmak en güzeli.

6. Günlük Ev Yemekleri

Sağlıklı ve rahatlatıcı bir yemek pişirmek için mutfakta toplanmaktan daha iyi bir şey yoktur. Ya da belki yemek yapmak gün içinde sessiz vakit geçirmek için bir fırsat olacaktır. Her iki durumda da evde yemek yapmak, malzemelerinizi kontrol etmenizi sağlar ve genellikle dışarıda yemek yemekten çok daha sağlıklı bir seçenektir.

7. Evde Yeşillik ve Sebze Yetiştirmek

Bahçede yada saksılarla daha fazla zaman geçirmek, doğayla temasa geçmek ve kendinizi sağlıklı bakterilere maruz bırakmakla kalmaz, aynı zamanda kendi yemeğinizi de sağlıkla pişirebilmenize olanak sağlar.

8. Zehirsiz Temizleyicilere Daha Çok Yer Aç

İnsanlar evlerinde kullandıkları ürünler ve kimyasal temizleyicilerin potansiyel tehlikeleri konusunda daha bilinçli hale geliyor. Artı, DIY ev temizleyicileri ve hatta cilt bakım ürünleri popülerlik kazandı. Pek çok insanın evlerinde, kabartma tozu, sirke ve esansiyel yağlar gibi ihtiyaç duydukları malzemeler zaten var.

9. Şifayı Doğada Ara

Dışarı çıkmak, genel sağlığı geliştirmek için yapabileceğiniz en kolay ve daha faydalı şeylerden biridir. Canlandırıcı, sakinleştirici ve zihinsel sağlığınızı olumlu yönde etkilediği kanıtlanmıştır. Çalışmalar, doğal ortamlara maruz kalmanın zihinsel sağlık yararları ile ilişkili olduğunu ve beyin yorgunluğuna neden olan uyarıcı ortamlardan mükemmel bir ayrım olduğunu göstermektedir.

10. Unutma Evin ‘Güvenli’ Alanındır

Şimdiye kadar bir trend fark etmiş olabilirsiniz - insanlar bu günlerde evde daha fazla zaman geçiriyor. Bu, birçoğunun evlerini düzenlemek ve hem iş, hem oyun hem de dinlenme için rahatlatıcı, hoş bir alan yaratmak için daha fazla çaba sarf ettiği anlamına geliyor.Bu, boya renklerini maviler ve yeşiller gibi daha yatıştırıcı seçeneklerle değiştirmek, evinizi düzene sokmak ve sahip olduğunuz "eşya" miktarını en aza indirmek anlamına gelebilir. Bir "güvenli alan" yaratmak, evde vakit geçirirken kafanızın rahat olmasına yardımcı olacaktır.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber