Geri

Anksiyete belirtilerini azaltmaya yardımcı destekler (ııı)

00:10:12 | 2023-03-11
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ     

Lavanta Yağı

Lavanta yağının kaygıyı azalttığı ve vücudu rahatlatmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Araştırmalar ayrıca lavanta yağının topikal olarak kullanılmasının veya lavantanın teneffüs edilmesinin sakinleşmeye, sinirlilik, baş ağrısı ve kas ağrısı gibi kaygı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Avucunuza üç damla lavanta yağı koyun ve boynunuza, bileklerinize ve şakaklarınıza sürün. Ayrıca lavanta yağını evde veya işte dağıtabilir, anında rahatlama için doğrudan şişeden soluyabilir ve kaygıyla doğal olarak mücadele etmek için ılık banyo suyuna 5 ila 10 damla ekleyebilirsiniz.

Roma Papatyası

Roma papatyası esansiyel yağı, hafif yatıştırıcı ve gevşemeyi teşvik edici özellikleri nedeniyle sinirleri yatıştırmak ve kaygıyı azaltmak için kullanılır. Koku, anksiyete semptomlarıyla savaşmaya yardımcı olmak için doğrudan beyne gittiğinden, onu teneffüs etmek duygusal bir tetikleyici olarak çalışır. Alternative Therapies in Health and Medicine'de yayınlanan bir araştırma, papatya yağının ağızdan alındığında, plaseboya kıyasla kaygı ve depresyon semptomlarında önemli bir azalmaya neden olduğunu buldu. Evde veya işte beş damla Roma papatyası yağı difüz edin, doğrudan şişeden içinize çekin veya topikal olarak boynunuza, göğsünüze ve bileklerinize uygulayın.

Fiziksel Aktivite

Düzenli fiziksel aktivite uyku kalitesini artırmaya, iltihaplanmayı azaltmaya, güveni artırmaya, enerji düzeylerini artırmaya ve stres ve gerilimi azaltmaya yardımcı olur. Kaygısı olan kişiler, gevşemeyi teşvik eden ve stresi ve kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olan derin nefes alma tekniklerini içerdikleri için yoga ve tai chi gibi egzersizlerden yararlanabilirler. Aslında yoga, GABA seviyenizi etkileyerek ve sinirsel aktiviteyi baskılayarak beyninizi değiştirir. Yoga ve tai chi'nin yanı sıra vücudu sakinleştirmeye yardımcı olan başka egzersizler de yapabilirsiniz. Örneğin, dışarıda koşmak, yürümek veya yürüyüş yapmak, ağırlık kaldırmak ve hatta dans etmek stresle mücadeleye yardımcı olabilir.

Yeterince Dinlenin

Berkeley Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, uyku eksikliğinin beyinde duygusal işleme ile ilişkili bölgeleri uyararak beklenti kaygısını artırabileceğini buldu. Bu, uyku yoksunluğu yaygın kaygı semptomlarına sebep olabilir. Stresi azaltmak, hormonlarınızı dengelemek, huysuzluğu önlemek ve yorgunluğu azaltmak için her gece yedi ila dokuz saat uyumayı hedefleyin. Ayrıca gevşemeye yardımcı olması için lavanta veya Roma papatyası esansiyel yağını yatak odanıza damlatabilirsiniz.

Meditasyon

Journal of Clinical Psychiatry'de yayınlanan 2013 randomize, kontrollü bir çalışma, farkındalık meditasyonunun kaygı semptomları üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğunu ve stresle mücadele edildiğinde stres reaktivitesini ve başa çıkma mekanizmalarını geliştirdiğini buldu. Bu konuda yeniyseniz, kaygı için doğal çarelerinizden biri olarak YouTube'da ve podcast'lerde bulunan rehberli meditasyonu deneyin. Kortizol seviyenizi düşürmenize, uyku kalitenizi artırmanıza, evde ve işte üretkenliğinizi artırmanıza ve kaygınızı tedavi etmenize yardımcı olur.

Anksiyete, strese veya tehlikeli bir duruma verilen normal bir tepkidir. Bununla birlikte - "savaş ya da kaç" tepkisi olarak adlandırılan - en yaygın akıl sağlığı durumudur.

Anksiyete için geleneksel tedaviler, psikotrop ilaçlar ve bilişsel davranışçı terapinin bir kombinasyonunu içerir, ancak anksiyete için doğal çözümler de vardır.

Anksiyete için doğal ilaçlar, olumsuz yan etkilere neden olmayan ve etkili olduğu kanıtlanmış alternatif tedaviler sunar. Anksiyete için bu doğal ilaçlar arasında magnezyum, GABA ve B vitamini kompleksi gibi takviyeler; kava kökü gibi otlar; uçucu yağlar; ve diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri. Bu durumdan muzdaripseniz, kaygı için bu doğal ilaçları deneyebilirsiniz.

 


ETİKET :