Geri

Metabolizmanızı polen ile hızlandırın

00:06:41 | 2022-10-27
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ
DYT. ELİF NUR KÖPRÜCÜ     

Polen, hormonların düzenlenmesine yardımcı olur ve vücuttaki yağ hücrelerini çözerek metabolizmanızı artırmaya yardımcı olan amino asitler içeren metabolik aktiviteye sahiptir. Ayrıca polenin çok büyük miktarda temel vitamin ve mineral içerdiğini ve kötü beslenme alışkanlıkları olan insanların vücudunu beslemeye yardımcı olduğunu biliyoruz. Bu besinleri almak sadece küçük bir miktar alır ve bir kaşıkarı poleni yaklaşık 90 kaloridir.

Güvendiğiniz saygın bir şirketten veya yerel arıcıdan arı poleni satın alabilirsiniz. Polende böcek ilacı bulunmadığından ve arı kolonilerinin kimyasallarla muamele edilmediğinden emin olun. Polen gibi arı ürünlerini, özellikle daha popüler hale geldiği için, çoğu sağlıklı gıda mağazasında ve çiftçi pazarlarında bulabilirsiniz.

Pek çok insan arı polenini nasıl yeneceği konusunda kafası karışık. Arı poleni yemek aslında gerçekten çok kolay. Kullanmanın en yaygın yolu öğütülmesi veya yiyeceklerle karıştırılmasıdır. Öğütülmüş polen bal veya yoğurtla 1: 1 ila 1: 4 oranında karıştırılabilir- bu, gün boyunca alınabilen karışık bir polen çözeltisi oluşturur. Bir besin eksikliği, alerji, iltihaplanma, stres veya hastalıkla mücadele etmeye çalışıyorsanız, günde üç kez bir çay kaşığı karışık polen alabilirsiniz. Polen taneleri ılık suya iki ila üç saat süreyleeklenebilir. Daha sonra çatlar ve besin değerlerini serbest bırakırlar. Bu aynı zamanda meyve ve sebze suları ile de yapılabilir. Daha sonra bu harika arı poleni faydalarını elde etmek için sıvıyı içebilir veya bir smoothie'ye ekleyebilirsiniz.Arı poleninin detoksifiye edici özellikleri nedeniyle, detoks eceklerine harika bir katkı sağlar.

Riskler ve Yan Etkiler

Doza bağlı olarak, çoğu insanın arı polenini 30 ila 60 günlük bir süre ağız yoluyla alması güvenlidir. Arı poleni karışımı ile daha düşük bir doz tüketilebilir ve daha güvenli kabul edilir.En büyük güvenlik endişeleri, polene alerjisi olan kişiler için bir sorun olabilecek arı poleni alerjik reaksiyonlarıdır. Polen tükettikten sonra kaşıntı, şişme, nefes darlığı veya baş dönmesi fark ederseniz, arı alerjiniz veya arı ürünlerine karşı hassasiyetiniz olabilir, bu nedenle sağlık uzmanınızla konuşana kadar kullanmayı bırakın. Arı poleninin uterusu uyarabileceği ve hamileliği tehdit edebileceği konusunda bazı endişeler vardır, bu nedenle hamile kadınların polen kullanmaktan kaçınması veya bir sağlıkçı rehberliğinde kullanması gerekir. Varfarin gibi kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler de arı poleni tüketmekten kaçınmalıdır.


ETİKET :